• DOLAR 32.601
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2496.078
  • ...
 İttihadul Ulema Genel Başkanı`ndan Kudüs çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir taraftan Ramazana kavuşmanın sevinci öbür taraftan Kudüs'ün hüznü içinde olduklarını söyleyen İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, halka çağrıda bulunarak duaların kabul edildiği bu mübarek ayda Kudüs'ün kurtuluşu ve İslam düşmanlarının helaki için çokça dua edilmesini istedi.

Yaptığı açıklamada, Müslümanları Kur'an ayı olan Ramazan'ı Kur'an okumak, çokça zikretmekle geçirmeye davet eden Kılıçarslan, Molla Enver Kılıçarslan, ayrıca duaların çokça kabul edildiği bu ayda ümmetin kurtuluşu için sabahlara kadar dua edilmesi gerektiğini ifade etti.

"Gözyaşları içinde Allah'tan ümmetin izzetini isteyelim"

İslam ümmetinin büyük bir perişanlık, dağınıklık ve esaret altında bulunduğunu söyleyen Kılıçarslan, "İlk kıblemiz, Kudüs'ümüz siyonist Yahudilerin, Haçlıların işgali altında. İlk kıblemizi, Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü korumak, işgalden kurtarmak için meydanlara dökülüp direnen Filistinli kardeşlerimiz vahşice katlediliyor. Kardeşlerimiz, kadın, çocuk, erkek kutsallarımız için canlarını feda ediyorlar. Bu rahmet ayında çokça Kur'an okuyup namaz kılmanın yanında kardeşlerimizin kurtuluş ve zaferi için de dua edelim. Ramazanın bereketli gecelerinde ellerimizi semaya açıp, gözyaşları içinde Allah'tan Müslümanların izzetini, vahdetini, kurtuluşunu, uyanışını isteyelim." ifadelerini kullandı.

"İslam ümmetine büyük acılar yaşatan şer güçlere beddua etmeyi ihmal etmeyelim"

İslam ümmetine büyük acılar yaşatan şer güçlere beddua etmeyi de ihmal etmememiz gerektiğini belirten Kılıçarslan, "Kudüs'ümüzü Yahudilerin başkenti ilan eden Amerika'ya, onun şeytan tipli başkanına, siyonistlere, onların uşakları olan hain liderlere, yönetimlere beddua edelim. Allah'ın onlara lanet etmesi, bu alçakları kahretmesi, devletlerini, güçlerini yerin dibine batırması, dünyayı onların şerlerinden kurtarması ve Müslümanları yeryüzünün varisleri kılması için dua edelim." dedi.

Ramazan ayının önemi ve bu ayda sık sık yapılması gereken ibadetlerle ilgili de bilgilendirmede bulunan Kılıçarslan, "Ramazan ayıyla Allah'ın insanlara verdiği nimetlerin değeri daha iyi anlaşılıyor. Bu ayda insanlar aç kalarak Allah'ın nimetine ne kadar muhtaç olduğunu, kişinin oruç sayesinde aç olan insanların ne durumda olduğunu anlıyor ve zengin olan insanların fakirlere bağışta ve yardımda bulunmasına vesile oluyor." diye konuştu.

"Cennet kapıları sonuna kadar açılmış"

Bu ayda cennet kapılarının sonuna kadar açılıp, cehennem kapılarının kapandığını ve şeytanların zincirlere vurulduğunu okuduğu hadisi şerif ile açıklayan Kılıçaslan, konuşmasına şöyle devam etti: "Ramazan ayında insanlar daha çok Allah'a yaklaşarak iyi amellerde bulunuyor. Bir hadiste Peygamberimiz bu ayda yapılan hayırların katlamalı olduğunu söylemiştir. Bu yüzden insanlar bolca Kur'an-ı Kerim okuyup üzerinde tefekkür etmeli ve iyilik yapmalıdır. Oruçta mide nasıl oruçluysa yemek yemeyip bir şey içmiyorsan bütün azaların mideyle beraber oruç tutması gerekiyor."

"Kendimizi gıybet ve fitneden uzak tutalım"

Müslümanlara bu ayda özellikle Kur'an-ı Kerim'i bolca okumayı, vakit namazlarını camilere giderek kılınmasını tavsiye eden Kılıçaslan, "Kendimizi gıybet ve fitneden uzak tutalım ve beş vakit namazlarımızı camiye giderek cemaatle eda edelim. Allah'u Teâlâ ibadetlerimizi kabul etsin. Orucumuzu da onu hakkıyla tanımamıza vesile kılsın. Yüce Allah'ın büyüklük ve azametini, bizim de ne kadar aciz olduğumuzu bize tefekkür etmeyi nasip etsin inşallah." açıklamasında bulundu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir