• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
Mardin`de ilk kez kornea nakli ameliyatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Midyat İlçesi Devlet Hastanesi'nde ilk kez kornea nakli ameliyatı yapıldı.

Hastanenin göz polikliniğine, görmede azalma şikâyetiyle başvuran 71 yaşındaki hasta Zeynep Ayaz, yapılan tetkiklerden sonra hastaneye yatırıldı.

Op. Dr. Yaşar Dağ, Op. Dr. Yavuz Özpınar ve Op. Dr. Hasan Altınkaya'nın girdiği ameliyatta ilk kez Midyat'ta hastaya kornea nakli ameliyatı yapıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İl Sağlık Müdürümü Uzm. Dr. Saffet Yavuz, "Göreve başladığımızdan beri hastanelerimizin olanaklarını arttırmaya yönelik çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmak en büyük amacımızdır. Bu doğrultuda beni hiç yalnız bırakmayan müdürlüğümüzün başkanlarına ve bu yükün en büyük sorumluluğunu sırtlayan hastane başhekimi ve başhekim yardımcıları ile görev yapan uzman doktorlarımıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hastanemizin imkânlarının artmasıyla daha önce yapılamayan nice tedavi ve ameliyatlarımız gerçekleşmektedir. İlk kez yapılmaya başlanan "Kornea Nakli" ameliyatında emeği geçen tüm uzman hekim, hemşire, teknisyen ve personellerimize de tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum. Tüm hastalarımıza acil şifalar versin." dedi.

Yeniden görmenin mutluluğunu yaşayan hasta Zeynep Ayaz ise "Uzun yıllar sonra yeniden gördüğüm için çok mutluyum. Hastanemizdeki doktorlarımızdan Allah razı olsun. Bu ameliyatı kendi memleketimde hiçbir sıkıntı yaşamadan olduğum için gururlu ve sevinçliyim. Allah Devletimizin ve çalışanlarımızın yar ve yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir