• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman, ilçe ve köylerinde bulunan 685 camide siyonist işgalcilerin katlettiği Filistinliler için sala okunarak şehitler için de öğle namazının ardından da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ramazan ayının arifesinde Filistin'in başkenti Kudüs'te bulunan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'da yaşananları hatırlatan Batman İl Müftü Vekili Ahmet Duran, "Filistin'de bizler adına Mescid-i Aksamızı Kudüs'ümüzü savunan kardeşlerimiz şehit oluyor. Dün 55 kardeşimiz şehit oldu. Şehit kardeşlerimizi rahmetle minnetle anmak için inşallah namazdan sonra gıyabi cenaze namazı kılacağız. Ezan öncesi verilen salalar bugün Türkiye'nin her tarafından okundu okunacak." dedi.

Müslüman kardeşlerimizin yalnız olmadığını belirten Duran, "Onlarla beraberiz ilk kıblemiz savunucuları onlardır. Onlarında destekleyicisi önce Allah sonra biziz. Dünde Batman'ımızda Filistin için bir toplantı yapıldı. İnsanlar bir araya geldi. Allah (celle cellaluhu) Kur'an-ı Kerim'de Mescid-i Aksa'yı anmış çevresinin mübarek olduğunu bize beyan etmiş. 'Bize ne Filistin'den, Kudüs'ten, Mescid-i Aksa'dan' diyen bir insan Müslüman Allah (celle cellaluhu) korusun bu ayeti inkâra kadar gidebilir. Dolayısıyla sürekli kıyamda olmak zorundayız. Mescid-i Aksa'yı sürekli gündemimizde tutmak zorundayız. Filistinli kardeşlerimizi oradaki zalim hain olan israiloğullarına yem etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir