• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Soykırım karşısında dünyanın sessiz duruşu utanç tablosudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonistlerin Kudüs'ün İlhakı ve Filistinlilere yaptığı katliamı kınamak için Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un davetiyle olağanüstü toplanan Batman Üniversitesi Senatosu aldığı kararla, Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyan ABD'yi kınarken, siyonistleri de katliamları dolayısıyla lanetledi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş'un davetiyle Batı Raman Rektörlük Binası Senato Toplantı Odası'nda toplanan Batman Üniversitesi Senatosu aldığı kararda şu ifadelere yer verdi: "Uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletlerin tüm kararlarını ihlal ederek büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyan ABD'yi kınıyoruz. ABD'nin bu eylemini barışçıl gösterilerle protesto eden, aralarında engelli, çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca Filistinli Müslüman kardeşimizi barbarca katlederek şehit eden, 2 binden fazla kişiyi de acımasızca yaralayan israili lanetliyoruz."

Açıklamanın devamında, "Bu sistematik yok etme barbarlığı ve soykırım karşısında dünyanın sessiz duruşu ise utanç tablosu olarak tarihe kara bir leke olarak yazılacaktır. İlk kıblemiz, göz bebeğimiz, Hz. Ömer'in, Selahattin-i Eyyubi'nin ve Osmanlı'nın emaneti olan, üç ilahi din için kutsal kabul edilen Kudüs'ün özgürlüğüne vurulan bu prangayı kırmak için tüm vicdan sahibi insanları duyarlılığa ve bunu kınamaya davet eder, Batman Üniversitesi olarak Filistinli kardeşlerimiz ile dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna saygı ile sunarız." İfadelerine yer verildi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir