• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
 "Kudüs için ayağa kalkmamız gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şubesi, "Engelliler Haftası" münasebetiyle sendikaya üye engelli memur üyeleri ve aileleriyle ile düzenlediği programda bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen programın ardından İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, siyonistlerin tüm dünyanın gözü önünde bir zulüm işlediğini söyledi.

"Ümmetin bu sessizliğine çaresizliğine içimiz kan ağlıyor"

Siyonistlerin yine bir Ramazan ayı öncesi büyük bir katliam daha gerçekleştirdiğini belirten Gök, "Ben buradan bütün şehitlerimize Allah'tan (cellecelaluhu) rahmet diliyorum, Rabbim mekânlarını cennet eylesin. 2 binin üzerinde yaralımız var. Hepsine de ben acil şifalar diliyorum. Bugün çok buruk bir gün yaşıyoruz. Burada engelli kardeşlerimize yönelik biz çok önceden planlanmış bir programımız vardı. O yüzden içerikteki eğlence kısmını iptal ettik. Çünkü şehitlerimiz var. Gerçekten çok üzgünüz. Ümmetin bu sessizliğine, çaresizliğine içimiz kan ağlıyor. Ben buradan İslam ülkelerinin liderlerine sesleniyorum; Allah (cellecelaluhu) için Amerika'dan korkacağınıza Allah'tan (cellecelaluhu) korkun diyorum. Bugün ilk kıblemiz işgal altında siyonist çizmeleri altında çiğnenirken siz evlerinizde oturmayın. Eğer evinizde rahat oturuyorsanız size yazıklar olsun! Çünkü bugün her ne kadar engelliler programı olsa da bizim Kudüs'ü işlememiz, konuşmamız gerekiyor. Çünkü bunu gündem yapmamız gerekiyor. Ümmet bir acziyet içerisinde ve bir uyanış bekliyor. Rabbim bu şehitlerimizin kanını ümmetin uyanışına vesile kılsın."dedi.

"Her birimiz birer engelli adayıyız"

Engellilerin hayatın bir parçası olduğunu belirten Gök, "BM verilerine göre dünyada yüzde 10'luk bir engelli nüfus var. Bu engelli kardeşlerimiz de hayatın içersinde de yaşamaya devam ediyorlar. Bizim inancımızın gereği engellilerin diğer insanlardan bir farkı yoktur. Abdullah İbni Mektum (Radiyallahu Anh) isminde bir sahâbi var. Bu sahâbi Hazreti Muhammed'İN (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) çok değer verdiğimi sahebeydi. Hatta Abese suresinin ilk on ayeti bu sahabe için nazil olmuştur. Yani o yüzden engelliler biz de çok önemlidir. O yüzden dış güzellik çokta önemli değildir. Her birimiz birer engelli adayıyız. Hayat akışı içersinde kaza geçirebiliriz ve engelli olabiliriz. Bu yüzden de bu kardeşlerimize kıymetini bilmemiz lazım. Ben bu bağlamda bu günlerin bu anlamda farkındalık oluşturmasına vesile olmasını diliyorum."ifadelerini kullandı.

"Engelli olmak hiç kimse için bir tercih değildir"

Eğitim-Bir Sen Gaziantep Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldız ise, yaptığı açıklamada, engellilerin yaşamının engellilere göre uyarlanması ile ancak engellerin aşılabileceğini belirtti.

Yıldız, "10-16 Mayıs 'Engelliler Haftası' nedeniyle biz Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonunun engelli üyelerine yönelik yemekli bir program düzenledik. Bizim buradaki amacımız engellilerimizin bir araya gelmesi, bu haftanın önemini bir kere daha dile getirmek adına ve mesajlarımızı da ifade etmek üzere buradayız. Biliyorsunuz engelli olmak hiç kimse için bir tercih değildir. Bu ülkemizin değil dünyanın bir sorunudur. Engellilerin yaşamı engellilere göre uyarlanması ile ancak engeller aşılabilir. Yoksa fiziksel olarak insanların kusurları ve eksiklikleriyle uğraşma gibi bir derdimiz olmamalıdır. Engelsiz bir yaşamı sağladığınız zaman zaten pozitif ayrımcılık vardır. Birçok ortaya koymuş olduğunuz talepler anlamsız kalacaktır. Yeter ki engellilerin tıpkı sağlıklı bireylerle bir arada yaşama kültürü yerleşsin. Buna dönük planlamalar yapılsın. Ben son zamanlarda atılmış adımları büyük bir memnuniyetle karşılıyorum. Son dönemlerde engelliler için önemli adımlar atılmaktadır. Bunların artarak devamını diliyorum."şeklinde konuştu.

Bu tür gün ve haftaların engelliler için son derece önemli olduğunu ifade eden Yıldız, "Bu hafta bir kutlama değil, bir farkındalık oluşturma haftasıdır. Engellilerimizin sorunları sadece bir gün veya bir haftada değil, sürekli ele alınmalı, gündemde tutulmalıdır. Toplumda fırsat eşitliği bütün bireyler için sağlanmalıdır."diye konuştu.

Programa, Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ile davetliler katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir