• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
"Bazen orucu sahursuz tutuyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de iç savaş nedeniyle milyonlarca sivil, ülkenin farklı bölgelerinde ramazan ayını buruk karşılamaya hazırlanıyor.

Bölge halkı, rejim güçleri ülkenin farklı yerlerine düzenlediği saldırılar altında sekizinci ramazanı karşılıyor. Bombardıman nedeniyle onbinlerce aileye yardım ulaşamıyor.

Ramazan ayının en zor geçtiği yerlerden biri de bu sene yine sığınmacı kampları olacak.

Şam ve Humus'ta abluka altındaki bölgelerden yapılan zorunlu tahliyelerle sığınmacı kamplarının yükü bir kat daha arttı.

Evlerini ve yaşadıkları bölgeleri rejimin saldırıları yüzünden terk ederek nisbeten daha güvenli sığınmacı kamplarına göç eden onbinlerce aile, ramazanda uzanacak yardım elini bekliyor.

- "Bazen orucu sahursuz tutuyoruz"
İdlib'deki Şüheda (şehitler) Kampı'nda yaşayan 5 çocuklu Sekine Diyab Reşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bazen orucu sahursuz tutuyoruz. Bu ramazan ayı ne olacağı belli değil. Henüz bir yardım ulaşmadı." dedi.

Eşini, rejimin işkenceleri sonucu kaybettiğini aktaran Reşit, "(İdlib'de) Atme bölgesindeki Şüheda kampına sığındık. Altı yıldır 5 çocuğumla birlikte burada yaşıyorum." şeklinde konuştu.

Sığınmacı kamplarında ramazan aylarını kıtlık içinde geçirdiklerini dile getiren Reşit, "Eğer yardım getirilip bir kaç gıda kolisi dağıtılırsa tokuz, yoksa çocuklarımla aç kalırız. İftar tabağında yardım kolisinde ne varsa onu yiyoruz." ifadelerini kullandı.
Reşit, sabit bir gelirlerinin olmadığını ve tarlalarda günlükçü olarak 3 çocuğuyla birlikte çalıştıklarını belirterek, saat başı ücretlerinin 100 Suriye Lirası (1 TL) olduğunu belirtti.

Sadece bayramlarda et yiyebildiklerini söyleyen Reşit, şöyle devam etti:

"Ben her şeye alıştım ama bu çocuklar alışamadılar. Kampta bir seyyar satıcı geçtiğinde çocuklarım anne bize de diyorlar. Param yok nasıl alayım. Kahrolmayayım diye çadıra giriyorum. Sabah kalkarlar kahvaltı için anne bize helva al derler alamam o yüzden çadırdan dışarı çıkmıyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir