• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.057
  • ...
HÜDA PAR: İslam ülkeleri Kudüs Birliği adı altında yeni bir oluşuma gitmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Merkezi, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinlilere yönelik siyonistlerin yaptığı katliamlara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Tüm İslam ülkelerinin acilen bir araya gelerek Kudüs Birliği adı altında yeni bir oluşuma gitmesi çağrısında bulunulan açıklamada, bu oluşumun askeri güç kullanma dahil, her türlü seçeneği değerlendirmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Küresel siyonizmin hizmetinde olan ABD başkanı Trump'ın aldığı karar doğrultusunda, Kudüs'ün işgalci rejimin başkenti olarak tanınarak, ABD Büyükelçiliği Kudüs'e taşınmak istendiği ifade edilen açıklamada, "Bu adım, fiili olarak işgal altında olan Kudüs'ün işgaline, uluslararası anlamda resmiyet kazandırmaktır.Bu adımla yapılmak istenen 'büyük israil devletinin' temellerini atmaktır. Bu kararın uygulanmasının tarih olarak siyonist rejimin kuruluşunun 70'inci yıldönümüne denk getirilmesi, bu anlamı ve mesajı içermektedir." ifadelerine yer verildi.

"Kudüs, ümmetin namusu ve İslam aleminin özgürlük sembolüdür"

İslam aleminin direnç potansiyelinin iç çatışmalar ve ihtilaflar ile zayıflatıldığının altı çizilen açıklamada, "Siyonist rejimin kuruluşu nasıl ümmet içi ihtilaflar, çekişmeler ve çatışmalar üzerine gerçekleştirildi ise aynı şekilde 'büyük israil devletinin' kuruluşu da yine ümmet içi ihtilaflar, çekişmeler ve çatışmalar üzerine gerçekleştirilmek isteniyor. Bunun için Suriye savaşı derinleştirildi, Yemen tutuşturuldu, ihtilaflar körüklendi, işgalci siyonist rejim karşıtı direniş cephesi zayıflatıldı, Gazze yalnızlaştırıldı, Kudüs İslam aleminin gündeminden düşürüldü. İslam aleminin direnç potansiyeli, iç çatışmalar ve ihtilaflar ile zayıflatıldı. Bugün gelinen noktadan İslam alemi olarak ders çıkarmaz ve ümmet olarak saflarımızı Kudüs üzerinden birleştirmezsek ABD ve işgal rejimi hedeflerine ulaşmış olacaktır. Sadece kaybımız Kudüs olmayacak, belki Mekke, Medine, Bağdat, Şam, İstanbul, Tahran ve diğer İslam beldeleri de peşi sıra gelecektir. Kudüs, peygamberlerin emaneti, ümmetin namusu ve İslam aleminin özgürlük sembolüdür. Kudüs düşerse emanet düşer, Kudüs düşerse ümmet düşer. Gün, ihtilafları bir tarafa bırakıp, birlik olma günüdür. Ümmet olarak Kudüs'e sahip çıkma günüdür." denildi.

"Kudüs Birliği adı altında yeni bir oluşuma gidilmeli"

"ABD ve işgal rejiminin güdümünde olmayan tüm İslam ülkeleri acilen bir araya gelerek Kudüs Birliği adı altında yeni bir oluşuma gitmeli, askeri güç kullanma dahil olmak üzere her türlü seçenek değerlendirilmeli." çağrısında bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu seçenekler arasında işgal rejimi ile tüm siyasi ve diplomatik ilişkileri kesme, ABD büyükelçileri ve diplomatlarını sınır dışı etme, ABD ile ilişkileri gözden geçirme ve başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'ni tanıma ve başkentlerinde Filistin Devletinin Büyükelçiliklerini açma da bulunmalıdır. ABD ve işgal rejimine ancak bu şekilde geri adım attırılabilir.Makro düzeyde İslam ülkelerini, mikro düzeyde ise bütün İslami oluşumları bu amaç doğrultusunda direnen Filistinli kardeşlerimize desteğe ve Kudüs'e sahip çıkmaya davet ediyoruz.Bu vesile ile Filistinli kardeşlerimizin kahramanca direnişini tebrik ediyor ve Kudüs'ü sahiplenmek için direnen kardeşlerimizden şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz." (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir