• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
HÜDA PAR`dan Batman`da esnaf ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Meydan Mahallesi Gülistan Caddesi üzerinde bulunan esnafı ziyaret ederek sorunlarını, sıkıntılarını dinleyerek 24 Haziran seçimleri için destek talebinde bulundu.

Esnaf ziyaretinde bulunan HÜDA PAR heyeti, esnafın yoğun bir teveccühü ile karşılanırken halkı gerçek anlamda temsil etmek için meclise girmek istediklerini, bundan dolayı esnaftan kendilerini desteklemelerini istedi.

HÜDA PAR heyetine yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, son yıllarda işlerde büyük bir oranda düşüş olduğunu, vergi yükünün ağırlaştığını, dolar ve altının yükseldiğini, kiraların yüksekliğinden ve birçok zamdan dolayı iş yapamadıklarını ifade ederek, yaşadıkları mağduriyetlerin son bulmasını istedi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, ziyaret ettikleri esnafın birçok sorunla ilgili şikâyetlerini dile getirdiğini belirterek, esnafın daha da mağdur olmaması için yetkililerin buna yönelik politika üretmeleri gerektiğini söyledi.

"Esnaf sahiplenilmelidir"

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte işlerinin artması gerekirken esnafın şikâyetçi olduğuna işaret eden Şahin, "Bugün seçim çalışmaları kapsamında Gülistan Caddesi esnaflarımızı ziyaret ettik. Ramazan'ın gelmesiyle normalde işlerin daha da artması gerekirken esnafın çoğu işlerin durgunluğundan şikâyet etti. Esnaf dolar ve altın fiyatlarının yüksekliğinden yakındı. Henüz bölgeye istenilen güvenin gelmediğinden dolayı işlerinin durgunluğundan şikâyetçi oldular. Özellikle bölge esnafı için bir de yerel bir sorun olarak otopark sorunu dile getirildi. Müşteri buraya gelmek istediği halde aracını park edecek yer bulamadığından dolayı müşteri burayı tercih edemiyor. Esnafın böyle bir şikâyeti oldu. Gülistan Caddesi esnafının kirası yüksek, bu konuda esnaf siyasilerden daha da duyarlılık göstermelerini ve kendilerini sahiplenmelerini istediler." dedi.

"Bölge ekonomisine canlılık getirilmelidir"

Yetkililerin bölge esnafının istek ve taleplerini göz önünde bulundurması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Hükümet bölge ekonomisine canlılık getirilmesi için iktisadi politikalarını bu yönde şekillendirmelidir. Yetkililerin bu konuda duyarlılık göstermesini istiyoruz. Seçim dönemine girdik, elbette ki halkımızdan bu anlamda destek bekliyoruz. Diyoruz ki halkımız bizi meclise taşırsa inşallah bütün bu sorunların üzerine daha fazla gideriz. Çünkü halkımıza böyle bir sözümüz var. Biz siyaseti bunun için yapıyoruz. Allah'ın izniyle halkımız bu konuda destek verirse mecliste farklı bir parti, farklı bir duyarlılık ve farklı bir çaba görecekler." ifadelerini kullandı.

"Gençleri kurtaracak adımlar atılmalıdır"

Kimi vatandaşların da uyuşturucu kullanımından şikâyetçi olduğunu aktaran Şahin, hükümetin acilen buna yönelik de ciddi tedbirler alması gerektiğine dikkat çekti.

Şahin, "Bazı esnaflarımız işlerini bir kenara bırakıp gençliğin içine düştüğü uyuşturucu bağımlılığı noktasında şikâyetlerini dile getirdiler. Dolayısıyla yetkililere ve hükümete çağrımız acilen bu konunun üzerine gitmeli ve gençleri düştükleri bu bataklıktan kurtaracak adımlar atmalıdır." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül / Mehmet Sait Çelik - İLKHA) 






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir