• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
"Allah`ın muhafazasında olan Kur`an-ı Kerim`i hiçbir cüretkar değiştiremeyecektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, eski Cumhurbaşkanı Sarkozy ile eski Başbakan Valls'ın da yer aldığı 300 Fransız'ın Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisine tepki gösterdi.

Kur'an ayetlerinin asıl bağlamından uzaklaştırılarak, yanlış anlamlar yüklenmesinin ilmi ve ahlaki bakımdan asla tasvip edilemeyeceğini vurgulayan Çelik, İlahi Kelam'ın hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar geldiğini, kıyamete kadar da değişmeyeceğini ve değiştirilemeyeceğini ifade etti.

Çelik, "Kur'an-ı Kerim'e göre bir insanın haksız yere öldürülmesi bütün insanların öldürülmesi, bir insanın yaşatılması ise bütün insanlığın yaşatılması gibidir. Tarih boyunca değişik inançlara mensup kişi veya grupların, barış ve huzur içerisinde asırlarca birlikte yaşadıkları inkar edilemez bir hakikattir. Dünyanın muhtelif coğrafyalarında başta Yahudiler olmak üzere maruz kaldıkları baskılarda bunlar mutlaka Müslümanların insafına ve iradesine sığınmışlardır. Bu insanlar Kur'an'dan Müslümanların almış olduğu ilhamla adalet, hak ve hakikat ile idare edilmişlerdir." dedi.

İslam medeniyetinin merkezi konumundaki İstanbul, Kudüs, Kahire, Bağdat, Şam ve Saraybosna gibi şehirlerde birlikte yaşamanın en güzel örneklerinin sergilendiğine işaret eden Çelik, "Bütün bu gerçeklere rağmen, münferit ve faili meçhul bir takım olaylar üzerinden algı oluşturarak,  İslam'a Müslümanlara ve Kur'an-ı Kerim'e iftira edilmiş bulunmaktadır. Bunlar hiçbir şekilde Kur'an'ın adaletin Hakk'ın ilkelerine uymaz.  Biz bunları asla kabul etmiyoruz.  Müslümanları bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Küfür ehli bunun üzerinden İslam düşmanlığını oluşturarak, Müslümanların hak ve hukukunu çiğnemektedirler." diye konuştu.

"Kur'an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız." ayetine atıfta bulunan Çelik, "Kur'an-ı Kerim kıyametin son anına kadar muhafaza edilecek ve bunu değiştirmek hiçbir cüretkarın işi olamayacaktır.  Onun için Müslümanlar bu konuda duyarlı davranmalılar ve bu konuda Müslümanların sahipsiz olmadıklarını bütün dünyaya ilan etmelidirler." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir