• DOLAR 32.501
  • EURO 34.588
  • ALTIN 2490.09
  • ...
Eski CIA Başkanından Gazze tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'de eski Merkezi Haberalma Teşkilatı Başkanı (CIA) John Brennan, Gazze'deki ölümlerin, ABD Başkanı Donald Trump ve işgalci rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistinlilerin haklarına ve vatanlarına açıkça saygı göstermemelerinin sonucu olduğunu söyledi.

Brennan, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, "Gazze'deki ölümler, Trump ve Netanyahu'nun Filistinlerin hakları ve vatanlarına açıkça saygı göstermemelerinin sonucu. Trump, büyükelçiliği Kudüs'e taşıyarak entrika çevirdi, ABD'nin barıştırıcı rolünü yıktı. Yeni nesil israilliler ile Filistinlilerin barış yolunu bulmak için aşırılıkçıları tecrit etmeleri gerekli." ifadesini kullandı.

Diğer yandan ABD'de Demokratların önemli isimlerinden ve eski başkan aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders da işgal rejiminin silahsız göstericilere ateş açmasına tepki göstermişti.

ABD Kongresinden Gazze konusunda işgal rejimini eleştiren ilk isim olan Sanders, "Gazze'de bugün 50'den fazla kişi hayatını kaybetti ve 2 bin kişi yaralandı; geçen haftalarda da 41 kişi öldürülmüş ve 9 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Bu sarsıcı bir rakam. Hamas şiddeti, İsrail'in silahsız göstericilere ateş açmasını meşrulaştırmaz." değerlendirmesini yapmıştı.

Sanders, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararını açıkladığı dönemde bu adımın Orta Doğu'ya barış getirmeyeceğini ifade etmiş ve Trump yönetiminin eleştirmişti.

Her ne kadar Sanders attığı twitte israili eleştirse de “HAMAS ŞİDDETİ” ifadesini kullanması meseleden fazla da haberdar olmadığı sonucunu doğuruyor. Zira Filistin halkının Büyük Toprak Yürüyüşünde halk ne silah kullandı ne de şiddet gösterdi. Ne var ki azgın rejim Filistinlilerin barışçıl gösterilerine bile tahammül edemeyerek ne kadar barbar ve Vandal olduklarını adeta kör gözlere sokmaya çalışıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir