• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
İstanbul Barosu`na tepkiler çığ gibi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Boğaziçi Avukatlar Derneği Başkanı Fikret Duran, baronun ideolojik davrandığını söyledi. Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Cavit Tatlı ise, "Baronun duruşmayı işgal etmesi suçtur." ifadelerini kullandı.

Ümit Kocasakal`ın başkanlığını yaptığı İstanbul Barosu`nun, Ergenekon ve Balyoz soruşturma ve dava sürecinde yaptığı açıklamalar uzun süre tartışıldı. Son olarak önceki gün görülen Balyoz davasının duruşmasında Kocasakal ve yanındaki 10 avukat adeta duruşma salonunu bastı. Hakim ve savcıyla tartıştı. Bunun üzerine Savcı Savaş Kırbaş, Kocasakal`ın da aralarında bulunduğu 11 avukat hakkında `adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek` suçundan mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını istedi. Talebi kabul eden mahkeme, ayrıca, bu kişiler hakkında disiplin işlemi bakımından işlem yapılması için de Türkiye Barolar Birliği`ne yazı yazılmasına hükmetti. Savcı Savaş Kırbaş, "Baro taraf olduğunu açıkça ortaya koymuştur." diyerek Kocasakal`a tepki gösterdi.

Baronun son dönemdeki tavrı hukuk derneklerini de rahatsız etti. Boğaziçi Avukatlar Derneği Başkanı Fikret Duran, baronun ideolojik davrandığını söyledi. Duran, "İstanbul Barosu Başkanı`nın askerlerin yargılandığı davalara ilgisi, tüm hukukçu kamuoyunun malumu oldu artık. Hukukî ve meslekî kaygılardan ziyade ideolojik olarak yakın gördüğü kişilerin yargılanmasında aşırı ilgili baromuz, birçok meslektaşımızın yargılandığı davada ortalarda görünmüyor. Baro Başkanı`nın baskın yaparcasına, organize olup 11 kişi ile birlikte Silivri`ye gidip duruşma salonuna girmesi, mahkemenin mehabetine aykırıdır. Meslek örgütü ismi kullanılarak avukatlık etiği, vakarı ihlal edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Cavit Tatlı da Baro`nun yaptığının suç olduğunu aktardı. Tatlı, "Mahkemeyi duruşma esnasında bu şekilde işgal etmek, Baro Başkanı`nın hak ve yetkisi değildir. Kendisi o yetkiyi görürse o zaman Başbakan da gelir, Adalet Bakanı da gelir duruşmayı basar. Bunlar hukuk devletinde olacak isler değildir. Baro duruşmayı işgal ederek bir suç işlemiştir. Ve bu suç cezasız kalmamalıdır." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir