• DOLAR 32.517
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2502.16
  • ...
Van`da "engelsiz kafe ile ipek satış mağazası "açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Belediyesi bir ilke daha imza atarak tamamıyla engelli bireylerce işletilecek ve bu bireylerin ürettiği ürünlerin satılacağı, bu özelliği ile de Türkiye'de bir ilk olan "Engelsiz Kafe ile İpek Satış Mağazası'nı törenle hizmete açtı.

Van Valimiz Murat Zorluoğlu, il protokolü ve geniş bir davetli topluluğunun katıldığı açılış töreni renkli anlara sahne oldu.

Açılışta Engelsiz Yaşam Akademisi Müzik Grubu ve Burharkent'ten gelen engelli misafirler sahne alarak şarkı ve şiirleri ile gönüllere dokundular.

Azim, irade ve inançla aşılan engellerin adeta simgesi olan engelli bireyler, hem üretim hem satış yapacakları kafede ilk misafirlerini ağırlamaktan mutlu oldukları gözlendi.

İpekyolu Belediyesi hizmet binasının giriş katında hizmet verecek kafenin açılışında bir konuşma yapan Van Zorluoğlu, kafenin yapımı ve işletmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk de kafenin kentte ve engelli vatandaşlar için bir şans olduğunu vurgulayarak, böyle bir organizasyona imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir