• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
 "Çocuklar ekranla değil akranlarıyla büyüsün"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Okul Destek Projesi" kapsamında Gaziantep'te çocuklar aileleriyle birlikte gençlik kampına katıldı.

Gaziantep'te proje kapsamında gelişim çağında olan çocukların okul dışı zamanlarını daha verimli bir şekilde değerlendirmeleri, çocukların dış uyarıcılardan korunması ve tüm çocukların akranları ile eşit fırsatlarla sosyal paylaşımlar içerisine girebilmelerini de sağlamak amacıyla kurumlar arası işbirliğiyle "Çocuklar Ekranla Değil Akranla Büyüsün" hayata geçirildi.

Dülük Tabiat Parkında gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında sosyal, kültürel ve sportif çalışmalara katılan çocuklar, Şehitkamil Belediyesi gençlik kampında aileleriyle birlikte keyifli zaman geçirdi.

Programın ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep İl Müdürü Mustafa Yıldırım, çocukları doğa ve sporla buluşturan bu tip alanların çocukların ve gençlerin sağlıklı ve mutlu gelişimleri adına çok önemli olduğunu belirtti.

Yıldırım, "Aile Haftası etkinlikleri çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen iki farklı proje kapsamında çocuklarımız ve değerli anne ve babalarımızla birlikte Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampının misafiri olduk. Çocuklarımızı doğa ve sporla buluşturan bu tip alanlar çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı ve mutlu gelişimleri adına çok değerlidir." dedi.

Teknoloji bağımlılığın çocukları akranlarından uzak tuttuğuna işaret eden Yıldırım, çocukların akranları ile zaman geçirmeleri ve ekrandan bütünüyle uzak tutulması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bizim çocuklarla ilgili 'Çocuklar Ekranla Değil Akranla Büyüsün' temalı projemiz var. Bu kapsamda da çocuklarımızı doğa ile buluşturduk. Çünkü çocukların ekrandan bütünüyle uzak tutulması gerekiyor. Ekranların bir bağımlılık olduğunu ve bununla da mutlaka mücadele edilmesi gerekiyor. Bağımlılıkla mücadelenin en etkin yöntemlerinden birisi çocukların akranlarıyla beraber doğada var olmalarıdır. Yağmuru deneyimlemeleri, ağacı, toprağı ve toprağın uyanışını, ağaçların güçlenmesini ve doğadaki değişimleri mutlaka deneyimlemeleri gerekiyor. Bunun en iyi ve güzel yolları ise bu ve buna benzer alanların çoğaltılmasıdır."

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da kurumlar arası işbirliğiyle çocukların ve gençlerin sağlıklı, mutlu ve güvende gelişimlerine yönelik hazırlanan projelerin başarıyla yürütüldüğünü ifade etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir