• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
"Dünyada bir milyar engelli var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebeti ile (BEB-DER) Batman Özel Eğitim Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 'Eğitim Varsa Engel Yoktur' başlıklı engellilere yönelik bir program düzenlendi.

Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda gerçekleşen programa; Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, bazı kurum müdürleri, engelli çocuklar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

'Eğitim Varsa Engel Yoktur' sloganıyla hazırlanan programda konuşan Vali Ahmet Deniz, asıl engelin zihinlerde, kalpte bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de 8 buçuk milyon, dünyada bir milyar engelli insanın olduğunu belirten Deniz, "Bir defa empati yaparak, kendimizi engelli vatandaşların yerine koymak zorundayız. Onlara acımaktan ziyade, sorunlarını gidermek zorundayız. Türkiye gelişip kalkınacaksa, onları üretime kazandırmak zorundayız. Asıl engel insanın vicdanında, kalbindeki engeldir. Yoksa engellilik yoktur. Son yıllarda devletimiz ile sosyal devlet anlayışı içerisinde engelli vatandaşlarımıza yönelik çok güzel gelişmeler, yasal düzenlemeler, sosyal destekler var. Elbette yeterli değil, daha fazla destekler olacak. Türkiye büyüdükçe, kalkındıkça, ekonomisi büyüdükçe daha da destekler sağlayacak. Eskiden bir annemiz engelli bir çocuğu varsa evden dışarı çıkamazdı adeta bir hapis hayatı yaşardı. Ama Allah'a şükür şimdi evde bakım destekleri ile yeri geldikçe dışarı da çıkabiliyor, ihtiyacını giderebiliyor, tatiline de gidebiliyor. Gönlümüzden, yüreğimizden tüm engelli vatandaşlarımız için engelsiz bir yaşam diliyoruz." diye konuştu.

Engelli çocukların sergilediği şiir, tiyatro, halk oyunları, müzik dinletisi ve 15 Temmuz Destanı Gösterisinden sonra program son buldu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir