• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
Mecliste Darbe Komisyonu Kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis Genel Kurulu`nda 11 Nisan Çarşamba günü AKP`nin, darbelerin ve muhtıraların yol açtığı etkileri, toplum ve bireyler üzerinde meydana getirdiği maddi ve manevi zararların ve hak ihlallerin kapsamlı bir biçimde araştırılarak alınması gerekli tedbirlerin tespiti bakımından bir araştırma komisyonu kurulması için verdiği önerge görüşülecek.

Önergenin gerekçesinde; 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 tarihlerinde demokrasiye hukuk dışı müdahaleler yapıldığı belirtilerek, "En son 27 Nisan 2007 tarihinde e-muhtıra olarak adlandırılan bir bildiriyle milli iradenin işbaşına getirdiği hükümete karşı bir müdahale teşebbüsünde bulunulmuş ise de hükümetin dirayeti ve kararlı duruşu sayesinde bu talihsiz girişim sonuçsuz kalmıştır" denildi.

-DARBE KOMİSYONU 3 AY BOYUNCA ÇALIŞACAK-

Genel Kurul`da yapılacak görüşmelerin ardından darbeleri araştırmak üzere bir komisyon kurulacak. Komisyon araştırmasını üç ay içinde bitirecek. Ancak komisyon söz konusu sürede çalışmasını bitiremezse bir aylık süre daha verilecek.

-2B GENEL KURUL`A GELİYOR-

Meclis Genel Kurulu`nun gündeminde 2B olarak adlandırılan orman özelliğini yitirmiş arazilerinin satışını öngören Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun Tasarısı da yer alıyor.

-BDP`NİN GENSORUSU-

BDP, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesini 5 Nisan tarihinde TBMM Başkanlığı`na sundu.

AKP TBMM Grubu`nun, pazartesi günü yapacağı toplantıda gensorunun görüşme günü kararlaştırılacak. Ancak gensorunun bir sonraki hafta görüşülmesi bekleniyor.

-KOMİSYONLAR-

Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, Salı günü, Bankacılık Kanunu ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Afet Sigortaları Kanunu Tasarısı, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısı ele alınacak.

Adalet Komisyonu`nda Çarşamba günü Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı görüşülecek.

12 Nisan Perşembe günü toplanacak olan Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu`nda,Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısı, Adalet Komisoynu`nda da, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı yer alıyor.

-ÇİN HEYETİ MECLİS`TE-

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Zhou Tienong ve beraberindeki bir parlamento heyeti, 9 Nisan Pazartesi günü MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ile ayrı ayrı görüşecek.

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Zhou Tienong ve beraberindeki parlamento heyeti 10 Nisan Salı günü de TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam ile bir araya gelecek.

ANKA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir