• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
Sağanak Yağış Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR
KAR ERİMELERİ UYARISI: Ülkemizin doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

EGE: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Afyonkarahisar dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu ve çok bulutlu, gece saatlerinde Antalya ve Burdur'un gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzeyi ile öğle saatlerinde Sivas ve Kayseri çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevreleri akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20

İZMIR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

ADANA: Az bulutlu ve açık 27

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

BOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu 23

VAN: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

GAZİANTEP: Parçalı bulutlu 24

KİLİS: Parçalı bulutlu 23

SANLIURFA: Parçalı bulutlu 27
(M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir