• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Batman`da Onkoloji ve Kemoterapi Ünitesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, Bölge Devlet Hastanesinde kapasitesi 7 yataktan 19'a çıkarılan yeni Tıbbi Onkoloji ve Kemoterapi Ünitesinin açılışını gerçekleştirdi. 

Açılışa, Vali Ahmet Deniz'in yanı sıra Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Sağlık İl Müdürü Osman Sünger, Hastane Müdürü Rıdvan Sevgili, Başhekim Uzman Dr. Ercan Seven, hastane yönetimi ve sağlık personeli katıldı.

Tıbbi Onkoloji ve Kemoterapi Ünitesinin açılışını yapan Vali Deniz, burada kanser tedavisi gören hastaları ziyaret edip, talep ve sıkıntılarını dinledi, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Açılışın ardından açıklamalarda bulunan Deniz, "Bugün yeni onkoloji servisimizin açılışını yaptık. Gerçekten son dönemlerde ülkemizin birçok yerinde sağlık alanında gerçekten çok güzel gelişmeler var. Vatandaşın memnuniyetine baktığımız zaman, dünyanın birçok yeriyle kıyasladığımız zaman çok üst düzeyde, ilimizde de sağlık yatırımları hızla devam ediyor. Bugün de servisimizde hastalarımıza konforlu bir şekilde güzel hizmetler sunulacak. Önemli olan onların mutlu olması, güzel hizmet almasıdır. Rabbim kimseyi hasta etmesin; ama hastalık ta var ve ondan da kurtuluş yoktur; ama bu tür güzel yerlerin de olmuş olması, hastaların iyileşme hızı için çok önemlidir. Ünitemiz gayet güzel, nezih ve huzurlu bir yer olmuş. Daha önce yatak sayısı 7 idi, 19'a çıkarılmış oldu. En azından Diyarbakır'a, başka vilayete gitmeden burada bu hizmetler vatandaşlarımıza sunulmuş olacak." dedi.

Konuyla ilgili konuşan İl Sağlık Müdürü Osman Sünger, hastanede sisteme kayıtlı kanser hastası sayısının bin 100 civarında olduğunu, bugün itibariyle 600-650 civarında kanser hastasının da takipte olduğunu kaydetti.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir