• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Endişeye neden olan iskelet incelemeye alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de bir apartmanın bodrum katında bulunan ve ne tür bir hayvana ait olduğu bilinmeyen ve bina sakinlerini tedirgin eden iskelet incelemeye alındı.

Bingöl'ün merkez Karşıyaka Mahallesi'nde dün bir apartmanın bodrum katında ilginç bir hayvan iskeletinin bulunması üzerine apartman sakinlerinin tedirginliği nedeniyle iskelet incelenmek üzere yerinden alındı.

Apartman bodrumunda bulunan iskeleti incelemek üzere olay yerine gelen Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Araştırma görevlisi Funda Aksünger Karaavcı, iskeletin kafatası ve şekil itibarıyla evcil hayvanlara benzediğini söyledi.

Karaavcı, "Yüksek ihtimalle kedi ve sarsar gillerden bir iskelet olabilir. Kafa yapısı ve diş yapısı onlara ait olarak görülüyor. Ancak bazı kemikleri eksik ve hem ön bacak iki taraflı yok.  Hem de tüm kaburgaları yok.  Arka bacaklarda kemikleri mevcut değil. Kemik ölçüm teknikleriyle ve üzerindeki dokulardan tür ayırımı yapılabilir. Yüksek ihtimalle evcil olan kedi türlerinden ya da sansargillerden olabilir." İfadelerini kullandı.

Daha sonra Karaavcı, iskeletin daha net olarak tespit edilebilmesi için inceleyeceklerini söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir