• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Ramazan gelmeden çarşı pazara bereketi geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Ramazan ayı öncesi iftarlık ve sahur alışverişi yapan vatandaşlar, çarşı pazarı canlandırdı. Diğer aylara göre alışverişte daha özenli davranan vatandaşlar, özellikle yiyecekler konusuna daha çok ilgi gösteriyor. Bu durumdan memnun olan esnaf ise Ramazan ayının bereketiyle geldiğini söyledi.

Gaziantep'te vatandaşlar Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamlamak üzere çarşının yolunu tutarken, uzun bir süreden bu yana durgunluktan yakınan esnaf ise bu ayın bereketinin her yeri sardığını ifade etti.

Ramazan hazırlıkları tüm heyecanıyla sürerken, bu ayda en çok tüketilen hurma, kuru üzüm, kayısı ve meyan kökü tezgâhlardaki yerini aldı. Ramazan sofralarının zenginliğinin tezgâhlara yansıdığı kentteki tarihi Almacı Pazarı'nda Ramazan alışverişi hareketliliği başladı.

Çarşılarda vitrinlerin ön sıralarında hurma, tatlı çeşitleri ve meyan şerbeti gibi Ramazan ayında bolca tüketilen ürünlere yer vermeye başladıkları görülen esnaf, bu ürünleri vatandaşın dikkatini çekecek şekilde sergiliyor.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla pazarda bir hareketliliğin başladığını belirten esnaf, bu ayın rahmet ve bereketiyle geldiğini söylediler.

"Ramazan ayının bereketi şimdiden bize yansıdı"

Kentin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan Antep peyniri ve diğer kahvaltılık ürünler satışı yapan Arif Şimşek, Ramazan ayının bereketini işlere iyi yansıdığını belirtti.

Şimşek, "Ramazan ayına sayılı günler kala bir hareketlilik başladı. Normal diğer günlere göre Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle biraz hareketlilik başladı. Esnaf olarak biz bu hareketliliğin yarın daha da artacağını bekliyoruz. Bizim işimiz şarküteri olduğu için ve bütün çeşitlerimizde kahvaltılık olduğundan dolayı Ramazan ayında sahur önemli olduğu için bal, kaymak, peynir, zeytin alınıyor. Ramazan ayının bereketi şimdiden bize yansımaya başladı."dedi.

Antep peyniri fiyatlarının arttığını da belirten Şimşek, "Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle fiyatı 22 lira olan Antep peynirinin fiyatı şu anda 25 lira oldu. Ramazan ayının yaklaşması biraz da olsa fiyatları yükseltti. Ama bu suni bir yükseliştir. Ramazan ayının ortasına doğru bu fiyatların biz tekrar düşmesini bekliyoruz."ifadelerini kullandı.

"Ramazan ayı bereketiyle geliyor"

Ramazan ayı olması münasebetiyle hurma ve diğer tatlı türlerine talebin daha çok olduğunu bildiren Mehmet Kasapbaşı, "Almacı pazarımız acısıyla tatlısıyla bir alışveriş merkezidir. Bundan dolayı da her Ramazan ayı öncesi vatandaşlar bu pazara gelip Ramazan ayı için hazırlıklarını yaparlar. Ramazan ayı bereketiyle geliyor. Bizde de helva, reçel, tahin gibi çeşitler bulunmaktadır. Her Ramazan ayı öncesi bu ürünlere yoğun bir talep var. Biz tahini burada kendimiz taze yapıyoruz. Fiyatlarımızda herhangi bir değişiklik yok. Sadece fıstıklı ürünlerde Bir yükseliş söz konusu. Bu da Antep fıstığının fiyatının yüksek olmasından kaynaklanıyor." şeklinde konuştu.

Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayır, bereket, huzur, kardeşlik ve barış getirmesi temennisinde bulunan Çetin Rışvanoğlu da, bu ayda vatandaşların daha çok iftar sofralarında tüketilen hurmayı talep ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Ramazan ayının bereketini buradaki hareketlilikten de hissediyoruz. Çarşımızda güzel bir hareketlilik var. Ramazan ayı inşallah tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hurma Ramazan ayı ile özdeşleşmiş bir üründür. Tabi bunun yanında lokum, pekmez ve diğer üzüm çeşitleri talep görüyor. Bol bereketli bir Ramazan ayı olacağını şimdiden hissetmeye başladık."

"Ramazan ayının bereketini canlı olarak yaşıyoruz"

Ramazan ayı dolayısıyla pazarda hareketlilik başladığını ifade eden Hanifi Hilaloğlu da, "Ramazan ayı hazırlıklarımızı yaptık ve Ramazan ayı öncesi çarşımızda çok güzel bir hareketlilik var. Ramazan ayının bereketini canlı olarak yaşıyoruz. Fiyatlar biraz yüksek ama vatandaşlar hurma, fıstık ve cevizli sucuğu ister istemez alıyor. İnşallah bizde vatandaşta Ramazan ayının bu bereketinden faydalanırız. Malum olduğu gibi bu ayda en çok hurma satılıyor. Bununla birlikte cevizli sucuk, Antep fıstığı satılıyor."diye konuştu.

Ömer Faruk Çiftçi de "Ramazan ayı için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Gaziantep'te Ramazan ayı öncesi bir geleneğimiz var. Biz de 'him bastı' derler. Ramazan ayından önce nefsinin istediği her şeyi almak için kuruyemiş ve tatlı çeşitlerini alırlar. Bundan dolayı bizde Ramazan'ın bereketini hissetmeye başladık. İnşallah bu yıl Ramazan ayı çok güzel geçecek. Allah (cellecelaluhu) hamdolsun satışlarımız da çok güzel gidiyor."diye belirtti.

Ramazan alışverişi için pazara gelen vatandaşlar ise, bu ay için hazırlıklarını tamamlamak için alışveriş yapmaya geldiklerini söylediler.

Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaçlarını için alışverişe yapmaya geldiğini ifade eden Mustafa Akın, "Bu sene inşallah Ramazan ayı çok güzel geçer. Çünkü havalar çok serin geçiyor. Herkes inşallah orucunu tutacak. Bizler her Ramazan ayından önce Almacı pazarımız tarihi bir yer olduğu için buraya alışverişe geliriz. Ramazan ayı için hazırlık yaparız. Tahin, helva ve pekmez almaya geldim. Biz Gaziantepliler, Ramazan ayında bu ürünleri yemezsek karnımız doymaz. Çünkü bu ürünler Ramazan ayında vücudu dinç tutuyor." dedi.

"İnsanımız Ramazan ayını büyük bir coşku ile karşılıyor"

Memik Bilgin ise "İnsanımız Ramazan ayını büyük bir coşku ile karşılıyor. Biz Ramazan ayını dört gözle bekliyoruz. Ramazan ayı inşallah bütün İslam âlemine hayırlı ve uğurlu olur. İslam âlemindeki yaşanan bu huzursuzluklar biter. Müslümanlar rahata ve huzura kavuşurlar. İnşallah bu şekilde ümit ediyoruz ve her zamanki gibi Ramazan ayı öncesi alışverişe geldik. İhtiyaçlarımızı karşıladık." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir