• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
İşgalci siyonistler Filistin`de katliam yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin büyükelçiliğini işgal altındaki Filistin'in başkenti Kudüs'e taşıyacak olmasını protesto etmek için Gazze Şeridi sınırında gerçekleştirilen protestolarda siyonistlerin ateş açması sonucu 43 kişi şehit oldu, binlerce kişi yaralandı.

Binlerce Filistinli bugün Gazze Şeridi sınırında yapılacak milyonluk gösteriye hazırlanırken, Gazze Şeridi'nin tüm vilayetlerinde dükkanların kepenk kapattığı belirtildi.

İşyerlerinin kapalı olduğu ve sınıra insan taşıyan araçların dışında toplu taşıma araçlarının da çalışmadığı bildirildi.

Camilerin minarelerinden ve caddelerde dolaşan araçlarla halka bugünkü gösterilere katılma çağrısı yapıldığı ifade edildi.

Gazze Şeridi sınırında dün gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu biri genç kız 4 kişi yaralanmıştı.

Bugünkü gösterilerde ise işgalci Siyonistlerin hedef gözeterek ateş açması sonucunda 7 kişi şehit oldu onlarca kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin İsrail sınırı yakınlarında düzenlenen gösterilerde 21 yaşındaki Enes Hamdan Kıdeyh ile Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesi sınırındaki gösterilerde 29 yaşındaki Musab Yusuf Ebu Leyla isimli iki Filistinlinin siyonistlerin açtığı ateş sonucu şehit edildiğini belirtti.

Filistin Kızılayı ise Gazze Şeridinde düzenlenen gösterilerde şu ana kadar 165'i gerçek mermiyle olmak üzere, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle 257 Filistinlinin yaralandığını ifade etti.

Gazze halkı 30 Mart'tan bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında barışçıl gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi sınırında gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin katılım sayısı bakımından En-Nekbe'nin yıldönümü nedeniyle bugün ve yarın zirveye çıkması bekleniyor.

Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün başladığı günden bu yana 96 Filistinli şehit düştü, binlerce kişi yaralanndı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir