• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Şanlıurfa`da Kutlu Doğum Tahammülsüzlüğü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`da Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerinin 08.04.2012 Pazar günü Haleplibahçe Miting Alanı`nda yapacağı Kutlu Doğum etkinliği hazırlıkları tüm heyecanıyla devam ediyor. Peygamber Sevdalılarının hazırlıkları sürerken bazı polislerin de sıkıntı verme, engel olma çalışmasında bulunduğu iddia edildi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu 09 Mart`ta etkinlik için başvurmalarına rağmen izin kâğıtları etkinliğe iki gün kala yani 06.04.2012`de verildi. Bunun sebebinin ise Şanlıurfa Valiliği`nden izin çıkmasına rağmen, Şanlıurfa Emniyeti`nin izin kâğıdını yanlarında tutup vermemeleri olduğu ileri sürüldü.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörü Mehmet Kışlar, bunun yanı sıra bazı polislerin de, izin alınmasına rağmen Cuma namazı çıkışı Dergâh`ta el broşürü dağıtan platform gönüllülerine engel olmaya çalıştığını belirtti. Kışlar, platform gönüllülerinin izinlerinin olduğunu belirtmesine rağmen polisin, gönüllülerin yakın çekim görüntülerini ve kamera ile GBT`lerini aldığı ifade etti. Kışlar, Amirlerini arayan polisin, `kutlu doğum için izinleri var` cevabını almalarına rağmen içlerinden birinin bunları toplayıp karakola götürün demesinin ise bu konudaki art niyeti gösterdiğini söyledi.

Platform Kurulması Engellendi
Bazı polislerin bu gün de aynı tavrını sürdürdüğünü belirten Kışlar, "Bugün sabah saatlerinden itibaren boş arazi olan Haleplibahçe Miting Alanı`nda etkinlik için platformlarını kurmaya çalışan peygamber sevdalılarına engel olan bazı polisler, platformun kurulmasına izin vermedi. Boş olan, ne yaya ne de trafik akışının olmadığı Haleplibahçe Miting Alanı`na gelen platform yetkililerinin araçlarını boş alandan çekmelerine isteyen polis, çekmemeleri halinde çekici getirip çekecekleri tehdidinde bulundu. Oysa Miting Alanından ne yayalar geçiyor ne de arabalar geçebilir. Tamamen yaya ve araç trafiğine kapalı olan alanda trafik uygulaması yapılmak istendi. Platformun kurulmasına izin vermeyen polis, platformun anacak akşam saat 19.00`da kurulabileceğini söyledi. Ancak saat akşam 20.00`da platformun kurulmasına izin verildi. Niçin bu kadar sıkıntı veriyorsunuz sorusuna ise polisler, "biz emir kuluyuz" cevabını verdiler" dedi.
 
Kışlar, tüm bu engellemelere rağmen, yılmayan Peygamber Sevdalılarının çalışmalarını daha bir şevk ve azimle yaptığını ifade ederek, gece karanlığında platformun kurulmasına ve diğer hazırlıklara devam edildiğini söyledi. (Mehmet Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir