• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
Sason`da `Rahmet Peygamberi` Coşkusu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Sason`da düzenlenen Kutlu doğum etkinliği, Eski Terminal alanında saat 13.00`da İhsan Aydın`ın Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Sason halkının yoğun ilgi gösterdiği programa İlçe Müftüsü İlhami Güngör de katıldı.
 
Cengiz Tekin ve Ergün Çelik`in sunuculuk yaptığı etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Ömer Çelik, Türkçe yaptığı konuşmasına; "Ülkemizde, şehirlerimizde, beldelerimizde ve köylerimizde ve dünyanın birçok ülkesinde iki cihan serveri Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.s) mübarek veladetinin yad edildiğini hatırlatarak başladı. Çelik; "Efendimizin (a.s) nübüvvet hayatı 23 yıldır. 23 yıl gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde öyle bir nesil yetiştirdi ki, kıyamet gününe kadar bütün insanlığa rehber ve yıldız olacak bir nesil yetiştirdi. Efendimiz buyuruyor, "Benim ashabım gökteki yıldızlar gibidir" dedi.
 
Peygamber Sevdalısı kadın katılımcılarda seslenen Çelik, bayanlardan Peygamber gönderilmediğini ancak tüm Peygamberlerin bayanlar tarafından yetiştirilip büyütüldüğünü ve günümüz kadınlarının da çocuklarını Peygambere itaat ve Kur`an ahlakıyla yetiştirmesi gerektiğini vurguladı.
 
Sizler Onu Görmeden Sevdiniz
Peygamber Sevdalıları Dönem Sözcüsü M.Ali Ortaç ise yaptığı Kürtçe konuşmada, "Kalplerinizde Hz Muhammed`in (a.s) aşkı var. Sizler Allah`ın Resulünü görmeden, onun Peygamberliğine iman getirmişsiniz. Sizler onu görmediniz ama onu çok seviyorsunuz. Allah`ın Resulü Sason milletine bir müjde vermiştir. Demiş ki, beni görmeyen ve peygamberliğime iman getiren, beni sevenler onlar benim kardeşimdir, onlar benim bacılarımdır, ben mahşer günü Kevser havuzunun başında onları bekliyor olacağım, o kevser suyunu onlara ikram edeceğim" dedi.
 
Programda sık sık tekbirler çekilip salavatlar getirilirken, sanatçıların seslendirdiği ilahilerle etkinlik şenlik havasında geçti.
 
Rahmet Pınarı Çocuk Grubunun seslendirdikleri ilahi ve şiirlerin ardından kapanış duasında Sason halkı tarafından okunan 300 milyon salavat teslim edilerek program sonlandırıldı. (Veysi Rüzgar - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir