• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
Bavukan`da Kutlu Doğum Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldeler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Köy-Der), Eğil`e bağlı Bekmezciler (Bavukan) köyünde Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifleri münasebetiyle kutlu doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe çevre köylerden de yoğun bir katılım gerçekleşirken, programda Hz. Muhammed`in Hicret`i ve Müslümanların bir birini sevmesi teması ön plana çıkartıldı.
 
Program; coşku, heyecan, tekbir ve salavatlar eşliğinde bayram havasında Mehmet Şah Duyu`nun Kur`an tilaveti ile başladı. Kuran-ı Kerim Okunmasından sonra program, salâvatlarla ve Peygamber Sevdalıları Mevlit Grubu`nun okuduğu mevlit ile devam etti. Mevlidin okunması esnasında köylülerin duygusal anlar yaşadığı dikkatlerden kaçmadı.
 
Okunan mevlitten sonra Aksa İlahi Grubu Hz. Muhammed ile ilgili birbirinde güzel ilahi ve ezgileri seslendirerek, katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.
 
Hz. Peygambere İşkence Yapanlar Kendisine El Emin Diyordu
Aksa İlahi Grubu`nun hemen bitiminde Molla Celal Boztaş Hz. Peygamberin hayatından kestiler anlatarak hicret üzerinde durdu. "Hz. Peygambere hakaret edenler ona işkence edenler, onun davasını kabul etmeyip onu kendi yurdunda çıkartmaya mecbur bırakanlar bile kendisine Muhammed`ül Emin diyorlardı" diyen Boztaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hz. Peygamber ve beraberindeki Müslümanlar, İslam davasını Mekke`deki müşriklere anlatırken müşrikler hep Müslümanlara engel olmaya kendilerine işkence etmeye başladılar öyle ki İslam Davası artık bir yerlere ulaşamaz duruma geldi. Allah`ın emriyle Allah Resulu ve beraberindeki sahabeler ile Medine`ye hicret etme kararı aldı."
 
Peygamberin İlk İşi Bir Cami İnşa Etmek Oldu
Hicret esnasında Hz. Ali ve Hz. Ebubekir`in gösterdiği fedakârlığın sıradan bir fedakârlık olmadığına dikkat çeken Boztaş, Hz. Peygamber`in ve Hz. Ebubekir`in hicret esnasında Medine`nin ters istikametine gitmekle ümmetine tedbir konusunda bir örneklik teşkil ettiğini ifade ederek,"Uzun meşakkatli bir yolculuktan sonra Medine`ye varan Hz. Muhammed, ilk iş olarak Medineli Müslümanlarla bir toplantı yapıp toplumun sorunlarının görüşüleceği ve çözüme kavuşturulacağı bir caminin inşası kararı aldı. Bundan dolayı bizler de peygamberimiz gibi Camilerimizin kıymetini bilelim ve onları asli fonksiyonlarına çevirmek için elimizde gelen çabayı sarf edelim. Unutmayalım ki hepimiz bir gün öleceğiz ve yüce Allah`ın huzuruna çıkacağız. Allah bütün yaptıklarımızdan bize haber verecektir ve bizden hesap soracaktır" dedi.
 
Müslüman Bayanlar Firavun`un Eşini Kendilerine Örnek Almalıdır
"Hz. Peygamber`in ve diğer peygamberlerin ısrarla Allah`ın dinini tebliğ etmeleri onların mükellefiyet sahibi olmalarındandır" diyen Boztaş Hoca programa katılan bayanlara da seslenerek şöyle dedi:
"Bizlerin örnek alacağı bayanlar Hz. Nuh ve Hz. Lut`un eşleri olmamalı, sizi bu konuda tenzih ederim ama toplumumuzda ne yazık ki bu bayanları kendilerine örnek alanlar çoğunluktadır. Mümin bayanlar İslami yaşamada Firavun`un eşini kendine örnek almalıdır çünkü o muhtereme bayan bütün olumsuz şartlara rağmen Allah`ın dinini yaşamaktan geri kalmadı."
 
Boztaş Hoca son olarak Müslümanların birbirlerini sevmeleri gerekliliği üzerinde durarak, "kişi sevdiği ile beraberdir" dedi.
 
Kutlu Doğum etkinliği Mehmet Ulu`nun okuduğu dua ile sona erdi. (Osman İçli - İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir