• DOLAR 32.574
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2433.112
  • ...
SON DAKİKA
Samsat`ta Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Samsat Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen kutlu doğum mevlidine ilgi oldukça yoğundu. Kura`ı Kerim tilaveti ile başlayan program Mevlid-i Şerifle devam etti.
 
Programa konuşmacı olarak katılan Cemal Çınar ve Mehmet Arasan peygamber efendimizin hayatından kesitler aktardı.
 
Resulullah`ın önerlik vasfına değinen Mehmet Arasan, "Tarihteki hiçbir önderin ona denk olamayacağını belirterek, diğer bütün önderler zamanında kan ve kaos hüküm sürerken, onun döneminde huzur ve barış hüküm sürmüştür" dedi.
 
Komşuluk ve akraba ilişkilerinden de bahseden Arasan, bu konuda Resulullah`a (sav) yeniden biat etmemiz gerektiğini vurguladı.
 
Daha sonra mikrofonu alan Cemal Çınar ise, Suriye ve Ortadoğu`da yaşanan gelişmelere değinerek ümmetin artık dirilişe geçtiğini ve bu dirilişin bütün bir alemi saracağını söyledi.
 
Resulullah`ı sevmenin neticesinin cennet olduğunu vurgulayan Çınar, Kıtmir`i (Ashabı Kehf`in köpeğini) örnek vererek konuyu açıklık getirdi. Çınar, "Ashabı Kehf`in köpeği sadece onları sevdiği için cennete girecek, biz ise Resulullah`ı sevdiğimiz halde cehenneme gireceğiz. Bu Allah`ın adaletine ters düşer, ancak Müslümanların da Resulullah`ı severek salih amel işlemeleri gereklidir" diyerek konuya vurguda bulundu.
 
Medine Çocuk İlahi Grubu ve Botan İlahi Grupları, seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle programa renk kattı. (Cemil Özdaş - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir