• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Derakire`de `Kutlu Doğum` Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üye derneklerden Köy-Der, Batman`ın Ayrancı (Derakiré) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi. Köy olmasına rağmen yoğun ilginin gösterildiği etkinlik, saat 13.00`da başladı.
 
İnsanlara Örnek Olmamız Gerekir
Programın sunuculuğunu Köy Der üyesi Burhan Kılıçarslan`ın yaptığı etkinlik, Molla Ramazan Biçer`in Kur`an tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Batman Köy-Der Genel Başkanı Murat Güneş yaptı. "Bugün bizler Hz. Fatıma`nın babası Hz. Muhammed`i (sav) anmak için burada bulunmaktayız. Biz öyle bir zat için bir araya toplanmışız ki Allah kainatı onun hatırına yaratmıştır. Allah bizi onun ümmeti yapmıştır. Biz bununla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.
 
Açılış konuşmasının ardından Molla Ramazan Biçer ve Mücahit Tufan`ın okuduğu Kürtçe mevlüd ile etkinliğe devam edildi. Sanatçıların okudukları ilahi ve ezgilerden sonra mikrofona gelen Molla Osman Teyfur Kürtçe bir konuşma yaptı. Teyfur Hoca, "Bizlerin Hz.Muhammed (sav)`e ümmet olmak için yaşamımız ve yaşarken de insanlara örnek olmamız gerekir. Şayet Peygamberin yolundan gitmezsek Ebu Cehil gibi cehenneme yuvarlanacağız ifadelerini kullandı.
 
Panayır havasında gerçekleşen kutlu doğum etkinliğinde ilahi ve ezgiler okunurken gençlerin sevinçten halay çekmeleri dikkat çekti.
Kutlu doğum etkinliği Molla Osman Teyfur`un okuduğu dua ve dağıtılan ikramlar ile sona erdi. (Kenan Önder-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir