• DOLAR 32.581
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2438.791
  • ...
Çarıklı Köyünde Muhammedi Sevda Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Fab-Der, Diyarbakır`ın Sur ilçesine bağlı Fabrika (Çarıklı) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte bayan katılımcıların çoğunlukta olduğu gözlerden kaçmadı.
 
Peygamber Sevgisine İspat Gerek
Hüseyin Atman Hoca`nın Kuran Tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını Yasin Karadağ yaptı. Sahabenin Peygamberimiz (sav)` e olan bağlılığına ve sevgisine değinen Karadağ, "Bugün Peygamber (sav)`i sevdiğimizi söylemek bir iddiadır. Bu iddiaya ispat gerek. Sahabeler bu sevgiyi ispat ettiler. O`nu sevdiler ve O`nun yolundan gittiler. Bugün bizlerde Peygamberi sevdiğimizi söylüyorsak O`nun sevgisini ispat etmemiz gerekiyor. Bu da Peygamberimizin bize emanet olarak bıraktığı Kuran-ı Kerim`e sarılıp Kuran`ın emirlerine uyup ve Resulullah`ın sünnetine sarılıp Peygamber gibi yaşarsak Allah`ın izniyle o zaman sevgimizi ispat emiş oluruz." ifadelerini kullandı.
 
Konuşmanın ardından mevlid grubu Kürtçe Mevlid-i Şerif okuyarak katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Mevlid-i Şerifin okunmasının ardından çocuk ilahi grubu, Grup Vuslat, ilahi sanatçılarından Bilal ve Burhanettin Peygamber Efendimize ithaf edilen ezgi ve ilahileri Kürtçe, Türkçe ve Zazaca seslendirerek katılımcılara coşkulu anlar yaşattılar.
 
Amaç, Sadece Peygamber (sav) Sevdasıdır
Çevre köylerden de katılımın gerçekleştiği etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Kerbela Şanlı, "Buraya gelişimiz dünya menfaatleri için değildir. Sadece Allah rızası ve Peygamber (sav) sevgisi içindir. Bir topluluk Allah rızası için bir araya geldiğinde bütün melekler kendilerine hayır yağdırır. Allah ve Resulu`nü sevmek; kendinden, eşinden ve çocuğundan ayrılabilmektir. Buradaki kameralar bizi nasıl kaydediyorsa aynı şekilde meleklerde bizi kaydediyor. Bu karanlık asırda Allah Resulüne sahip çıkmamız cennete gitmemize vesile olacaktır inşallah." şeklinde konuştu.
 
Konuşmanın ardından ilahi sanatçıları tarafından seslendirilen ilahilere katılımcılarda nakaratlarla eşlik ederek coşkulu anlar yaşattılar.
Molla Kerbela Şanlı`nın yaptığı kapanış duasının ardından Peygamber Sevdalıları Platformu`nun hazırladığı `Muhammedi Sevda` adlı Kutlu Doğum CD`lerinin katılımcılara dağıtılmasıyla etkinlik sona erdi. (Emrullah Araz - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir