• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Silah kaçakçılarına operasyon: 18 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van merkezli 3 ilde kaçakçılık yaptığı belirlenen kişilere yönelik polis ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Van'da 15, Ağrı'da 2 ve Bitlis'te 1 olmak üzere 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i tutuklandı.

Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde haksız kazanç sağlamak amacıyla gümrük kaçağı silahların ve mühimmatların yasa dışı yollardan ülkemize sokulmak sureti ile yapılan kaçakçılığı önlemek ve bu suçlarla mücadele etmek amacıyla. Van Cumhuriyet Başsavcılığımız ile koordineli olarak yürütülen 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunun şüpheli ya da şüphelilerin ve suça yönelik eylemlerin tespit edilebilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce. 9 Mayıs 2018 günü Van Merkezli Bitlis ve Ağrı illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda Van'da 15, Bitlis'te 1 ve Ağrı'da 2 olmak üzere toplam 18 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Şahısların ikamet, iş yeri ve üst aramalarında 16 adet tabanca, bir adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve 366 adet fişek ele geçirildiği belirtilen açıklamada, gözaltına alınan 18 şüpheliden 13'ünün emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı, 5'inin ise tutuklandığı kaydedildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir