• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Tarihi yapılar akrobatik gösterilere sahne oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Serbest Koşu ve Parkur Dünya Kupası'nın Mardin ayağı, Türkiye Cimnastik Federasyonu himayesinde Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden 40'ın üzerinde sporcunun katılımıyla başladı.

Mardin'deki tarihi yapıların akrobatik gösterilere sahne olduğu organizasyonda, ilk gün zamana karşı yarış ve mecburi hareketler, daha sonra ise serbest koşu finalleri yapılacak.

Yarışmada özellikle mimarisiyle dikkati çeken Zinciriye Medresesi ve çevresi kullanıldı.

Akrobatik gösterileriyle dünya çapında büyük ilgi gören Serbest Koşu ve Parkur'da sporcular, yarışmada performanslarını sergiledi. Organizasyonda, ilk gün zamana karşı yarış ve mecburi hareketler, ikinci gün ise serbest koşu finalleri yapılacak.

Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Alaaddin Aydın, yaptığı açıklamada, hükümetin ve devletin huzur ve istikrar ortamını sağlamasıyla Mardin'in turizmde önemli bir ivme yakaladığını kaydetti.

Kentin uluslararası birçok programa ev sahipliği yaptığını vurgulayan Aydın, şunları söyledi:

"Serbest Koşu ve Parkurun Dünya Kupası Mardin ayağında birçok ülkeden dünya birincileri Mardin'e gelip yarışıyorlar. Sporcular koşuyorlar, zıplıyorlar, takla atıyorlar. Bu tür programların turizme katkısı büyüktür. Dünya Mardin'in tarihini ve tarihi medresesini görüyorlar. Bu tür programlarla dünyaya da açılmış olacağız. Bizim de bir amacımız bu. Yapılan canlı yayınlar ile dünya markası haline gelen şehrimizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyoruz.  2014 yılında özel bir firma reklam filmi için, parkur sporcularından Ryan Doyle çekimlerini şehrimizin farklı mekânlarında gerçekleştirmiş ve film büyük beğeni kazanmıştı."

Organizasyon şirketinin Başkanı Selim Kemahlı da 40'den fazla ülkeden sporcuların yarışmaya katıldığını ve renkli görüntülerin ortaya çıktığını belirtti.

Kemahlı, "Meksika, Kanada, İran, Mısır, Libya, Rusya, ABD ve Türkiye ile Avrupa ülkelerinden sporcular yarışma için Mardin'e geldi. Toplamda 40 sporcu kaydını yaptık. Bugün sporcular hız etabına geçecekler. Pazar günü de şampiyona finalleri yapılacak. Başta Turizm ve Kültür Bakanlığı, GAP idaresi, Mardin Valiliği ve il Kültür Turizm Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Dünya parkur şampiyonası, yapılacak canlı yayınlar ile 50 milyon insan tarafından,  İnternet üzerinden ise bir milyar insan tarafından izlenecek." dedi

Akrobatik gösterileriyle dünya çapında büyük ilgi gören ve en hızlı gelişen spor dalları arasında yerini alan Serbest Koşu ve Parkurun dünya çapındaki sporcular, Mardin ayağında nefes kesen performanslarını sergiliyor.

Şampiyonada Erik Mukhametshin, Erick "Daer" Sanchez, Joey Adrian, Tavon Markquan, Tyrone McVey, Dom Di Tomasso, Bart Van Der Linden, Kirill Kolesnikov ve Shawn Bautista gibi güçlü sporcular da yer alıyor.

 Dünya Serbest Koşu Parkur Federasyonu (WFPF) tarafından 2018 yılında ABD, İngiltere, Almanya, Meksika, Brezilya, Fas ve Türkiye'de düzenlenen Serbest Koşu Parkur Dünya Kupası'nın yapım ortaklığını, dünya çapında büyük spor organizasyonlarının yapımcılığını üstlenen Case Productions gerçekleştiriyor.

800 yıllık tarihi Zinciriye Medresesi ve tarihi çarşılarda yapılan yarışma yarın sona erecek. (M. Salih Keskin - İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir