• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
4 bin nüfuslu mahalliden imam talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birecik'e 10 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlarbaşı (Sorik) Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar, 2 yıldır camilerinde imamın olmadığını söyleyerek, imam talebinde bulundular.

İmam kadrosu olmasına rağmen yaklaşık 2 yıldır camide imam olmadığını belirten mahalle sakinleri, cuma namazları için başka camiye gitmek zorunda kaldıklarını söylediler. Mahalleli, Ramazan ayında kendi camilerinde mukabele yapmak ve teravih namazlarını kılmak istediklerini ifade ettiler.

Mahalle sakinlerinden Abdulkadir Bozoğlan, "Birecik Müftüsü bana caminin, evlerinin yollarının yapıldığını söyledi. Bende müftü beye siz böyle söylüyorsunuz ama 2 yıldır bizim cami imamı yok siz neden buna el atmıyorsunuz? dediğimde bana, 'atamalar sıkıntı oluyor' dedi. Müftü bana bir ay içinde imam geleceğini söyledi ama 3 ay geçti hâlâ imamımız gelmedi. İmam olmadığı için de millet camiyi terk etti." dedi.

"Ramazan ayı geldi hocamız yok"

İmam olmadığı için cemaate gönüllü imamlık yapan Nüvarran Şahin ise güvenlik soruşturmalarının uzun sürmesine tepki gösterdi. Şahin, "Her gün ben cemaate imamlık yapıyorum. Bir buçuk 2 ay önce bir hoca buraya gelerek 'ben bu camiye atanmışım, soruşturmadayız.' dedi. Bu ne soruşturmasıdır anlamıyorum. Eğer bir suçu varsa yapmasın. Soruşturması tamam ise gelsin biz hocamızı istiyoruz. Ramazan geldi, hocamız yok biz ne yapacağız bize bir yol göstersin. Ramazan'da teravih namazlarını kılacağız ama hoca olmadığı için cemaatte gelmiyor. 2 yıldır mukabele yapamıyoruz." şeklinde konuştu.

Kadrolu imam gönderilmesini isteyen bir başka mahalleli Can Sayan, ise "Bir ara İŞKUR'dan geçici bir imam atandı. Sonradan araştırdığımızda temizlik görevlisi olarak buraya gönderildiğini öğrendik. Müftü ile konuştuğumuzda 'o vaaz veremez, çocuklara Kur'an öğretemez.' dedi. Peki, onun ne için gönderdiğini sorduğumuzda temizlikçi için gönderildiğini söyledi. Bu adam bize bir öğlen namazı kıldırıyor. İkindi, yatsı ve sabah namazı yok. Bundan dolayı camide cemaat de kalmadı. Hoca Cuma namazında vaaz veremiyor. Hoca sırtını cemaate vermiş, cemaat de bilgiye açtır. İmam da Bilgi olacak ki adam camiye geldiğinde bir şeyler öğrenecek ki camiye gelmeye heveslensin. Müftü bey diyor ki 'camileri öksüz bırakmayın.' ama siz şimdi camileri öksüz bırakıyorsunuz." diyerek tepki gösterdi.

Orhan Bozoğlan da "Eskiden müftümüz cemaatle köy halkı ile içli dışlıydı. Herkes onu tanırdı. Şu anda kendi müftümüzü tanıyamıyoruz. Gezmiyor, dolaşmıyor buraya derhal kadrolu bir imam istiyoruz dedi. (Bahattin Çoşkunkan - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir