• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
"İslam ülkelerinin liderleri artık somut adımlar atmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD'nin, siyonistlerin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı ve "büyük felaket" olarak adlandırılan Nakba'nın 70'nci yılı ile Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de aralarında bulunduğu 300 Fransız'ın, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki küstah bildirisi Gaziantep'te tel'in edildi.

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Fransa'da da Kur'an'a yapılan küstah saldırıyı telin etmek amacıyla düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili aday adayları Abdulkadir Üstündağ, Mehmet Nakşi Erat, Mustafa Bozkurt, Mustafa Özlü, Mustafa Kaplan ve Mehmet Durmaz da katıldı.

Basın açıklamasının ardından İLKHA'ya açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili aday adayı Mehmet Nakşi Erat, bütün İslam ülkelerinin bir araya gelmesinden başka çaresinin olmadığını söyledi.

Emperyalist ülkelerin bu tür kararları alma cesaretini Müslümanların dağınıklığından aldığına dikkat çeken Erat, "Başta büyük şeytan ABD olmak üzere tüm emperyalist ülkelerin bu hadsizlikleri ümmetin zaafı olan ihtilaflarından kaynaklandığını söyleyebiliriz. Bizim bunun altını özellikle de kalın bir çizgi ile çizmemiz gerekiyor. Yani onlar güçlerini bizim dağınıklığımızdan alıyorlar. Bu şekilde İslam beldelerini adım adım ifsat ve işgal ediyorlar." dedi.

"Artık somut adımlar atmalı"

İslam ülkelerini yöneten yöneticilerin artık söylem yerine somut adım atması gerektiğini ve tüm İslam ülkelerini, işgalci ABD'ye ve sömürgeci Fransa'ya ortak bir tepki vermeye davet eden Erat, şunları söyledi:

"İslam devletlerinin liderleri artık acziyetten sıyrılmalıdır. Acziyet içerisinde bu meseleyi ahrete havale ederek ve basit açıklamalar yaparak bu olayı geçiştirmekten vazgeçip ve daha somut adımlar atmasını bekliyoruz. Yani yaptırım gücü elinde olan İslam ülkeleri artık somut adım atsınlar. Çünkü bu durumu halk kesinlikle kabul etmiyor. Ama İslam ülkelerinin liderleri maalesef acziyet içerisindedirler. Sürekli bu meseleyi sağa sola havale ederek bu şekilde bu halkı oyalıyorlar. Artık bundan vazgeçsinler. Bunun yerine somut adım atsınlar. Artık somut adım atılması lazım. Aksi takdirde İslam beldeleri adım adım her tarafta işgal ediliyor. İşte hemen yanıbaşımızda Suriye, Irak ve diğer İslam beldeleri aynı şekilde işgal edilmektedir. Her tarafta Müslümanlar adeta kan ağlıyor, İslam ülkeleri parçalanmış bir haldedir. Halen basit açıklamalarla bu durum geçiştiriliyor. Bizler artık İslam ülkelerinin liderlerinden bu konuda somut adımlar atılmasını bekliyoruz."

"Hiç kimse Kur'an-ı Kerim'i değiştiremez"

Aralarında Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin de yer aldığı 300 Fransız'ın, Kur'an-ı Kerim'de yer alan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisine de sert tepki gösteren Erat, "Fransa'nın Kur'an-ı Kerim'in bazı ayetlerini değiştirme çabası elbette o da bunun bir parçasıdır. Emperyalizmin İslam beldelerini işgal ve ifsat edişinin bir parçasıdır. Ebetteki bunu yapamazlar ve bunu yapmaya da güçleri yetmez. Çünkü Kur'an-ı Kerim Allah'ın (cellecelaluhu) koruması altındadır. Hiç kimse Kur'an-ı Kerim'i değiştiremez. Fakat bunu söylemeleri dahi İslam âlemine bir hakarettir. Biz bunu bu şekilde kabul ediyoruz. Dolayısıyla İslam ülkelerinin liderleri bir araya gelmeli, özellikle İslam İşbirliği Teşkilatı acilen toplantı yapmalıdır ve bazı somut adımlar atmalıdır. Artık basit söylemleri biz istemiyoruz. Artık bundan vazgeçmelerini istiyoruz."diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir