• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Irak`taki seçimlerden dolayı sınır kapısı kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak'ta yapılan genel seçimler nedeniyle İbrahim Halil Gümrük kapısı yolcu ve araç trafiğine kapatıldı. Türkiye'den Irak'a gitmek isteyen yolcular ise Habur Gümrüğünde bekliyor.

Irak ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminin (IKYB) girdiği seçimler nedeniyle Irak, Türkiye'den yolcu ve binek araç girişini bir günlüğüne durdurdu. İbrahim Halil Gümrük Kapısı dün gece 00.00 itibari ile geçişlere kapatıldı. Türkiye'den Irak'a gitmek isteyen yolcular Habur Gümrüğünden geri gönderildi.

Habur Sınır Kapısı önünde bekleyen bazı yolcular seçimlerden haberleri olmadığı için beklediklerini ve kapı açılıncaya kadar gümrük sahası önünde bekleyeceklerini ifade etti. Iraklı yetkililer İbrahim Halil Gümrüğü'nün bu gece 00.00 itibari ile yolcu ve araçlar için giriş ve çıkışlara açılacağını bildirdi.

Özel aracı ile Irak'a gitmek için Habur Sınır Kapısı'na gelen şoför Yusuf Yıldırım, "Yollar kapalı, gece açılacak şu giriş çıkışlar kapalı. Bende geri döneceğim. Eve gideceğim. Saat 00.00'den sonra geleceğim." dedi.

Irak'a gitmek isteyen yolculardan Mehmet Çetin ise "Bugün Irak'taki seçimlerden dolayı dün gece gece 12'den beri Habur Sınır Kapısı kapalıdır. Biz yolda bekliyoruz. Kapının açılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı(Ahmet Uçar - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir