• DOLAR 32.564
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2430.434
  • ...

Ankara Kızılcahamam'da bir otelde düzenlenen toplantının 2 gün sürmesi bekleniyor. Toplantıda derneğe üye iş adamlarının birbirini daha iyi tanıması ve iş sahasında tecrübelerin paylaşılması hedefleniyor.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda HAKSİAD Başkanı Ramazan Azboy, bir açılış konuşması yaptı. Katılımcı iş adamlarını selamlayarak konuşmasına başlayan Azboy, hakkı esas alan ticaret ahlâkını yerleştirme ve yayma gerektiğine inanan iş insanlarının bir araya gelmesiyle 2013 yılında HAKSİAD'ı kurduklarını hatırlattı.

Dünyada ve İslam ülkelerinde yapılan haksızlıklar göz önüne alındığında derneklerinin isminin hak olmasının daha da önemli olduğuna dikkat çeken Azboy, derneğin kuruluş amaçlarına değindi.

Azboy, "Üyelerimiz arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirmek, ülkemizin ekonomik, sosyal ve manevi açıdan kalkınmasına katkı sunmak, bölgesel ve sektörel potansiyelimizin en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyete bulunmak. Sanayici ve iş adamlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, toplumda öncü ve girişimci nitelikleri geliştirmek, Peygamberimizin müjdesi olan dürüst, emin, Müslüman tüccar olarak Peygamberler, şehitler ve sıddıklarla beraber olma hadisine mazhar olmak." şeklinde konuştu.

Düzenlenen toplantının amacına da değinen Azboy, şöyle devam etti: "Ülkemiz şu an bir seçim sürecinden geçmektedir. Seçimin hayırlara vesile olmasını dilerim. İş camiası olarak yüksek döviz kuru, yüksek kredi oranları, ekonomik belirsizlik ortamında iş yapmak çok zor olmuş durumda. Şu an yapacağımız istişare neticesinde ekonomik belirsizlik ortamında üyelerimize çıkış yollarını göstermeye çalışacağız."

Toplantı, Azboy'un konuşmasının ardından sinevizyon gösterimi ardından yapılan sunum ile devam etti.

Toplantının Pazar günü 12.30'da sona ermesi bekleniyor. (Osman Gülebak-İLKHA)