• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aydın: Irak`taki seçimler hayırlara vesile olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi İsa Aydın, Irak'ta bugün yapılman seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Irak'ta yıllardan beri büyük acıların yaşandığına dikkat çeken Aydın, Irak'ta yapılan seçimin barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

Ülkede yapılan seçimin Güney Kürdistan'ı da kapsadığını ifade eden Aydın, Irak'ta yaşanan siyasi istikrarsızlık nedeniyle 3 yıldan bu yana seçimlerin ertelendiğini hatırlattı. Bugünkü seçimin geniş katılımlı olduğunu ifade eden Aydın, ülkede siyasi istikrarsızlığa neden olan büyük olayların akabinde yapılan parlamento seçimlerinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Kürdistan bölgesinin de Irak Parlamentosunda önemli sayıda milletvekili olduğunu belirten Aydın şunları kaydetti: "Güney Kürdistan bölgesi de bu seçimi önemsiyor. İnanıyorum ki güzel ve huzurlu bir seçim olur. Irak'ın siyasi ve demografik yapısı çok farklıdır. Yönetim farklı etnik gruplar ve siyasi yapılar tarafından bölüşülmüştür. Umarım bu seçimler hayırlı neticeler doğurur. Allah-u Teala onlara hayırlı bir çıkış kapısı açar. Irak'taki kargaşa ve kardeş kavgası sona erer. Seçimden sonra da kardeşçe bir yaşama kavuşurlar İnşaallah."

Kürdistan meselesi açısından seçimin önemli olduğunu ifade eden Aydın, "Ülkedeki Kürt partilerin birleşerek seçime girmesini isterdik ancak olmadı. Hayırlısı olsun!" dedi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir