• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
İran nükleer anlaşmanın geleceğini ele alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD başkanı Donald Trump'un, İran ile 5+1 olarak bilinen  BM güvenlik konseyinin 5 daimi üyesi ile Almanya'nın oluşturduğu ülkeler arasındaki nükleer anlaşmadan çekildiğini bildirmesinin yankıları sürüyor.

İran Meclisi 13 Mayıs 2018 Pazar günü  nükleer anlaşma sonrası alınacak kararları görüşmek üzere toplanacak. 290 sandalyeli İran Meclisi'nde  118 üyeli Velaye fraksiyonunun çağrısıyla yapılacak nükleer anlaşmanın geleceğiyle ilgili toplantıda, ABD'nin anlaşmadan çekilmesi,  anlaşmadan çekilme sonrası İran'ın yapması gereken konuları ele alınacak.

Öte yandan, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin anlaşmadan çekilmesi sonrası bir dizi temaslarda bulunmak için Pekin, Moskova ve Brüksel'e gidecek.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı açıklamasında Zarif'in nükleer anlaşmaya taraf olan ülkelerle görüş alış verişinde bulunacağını belirterek, Pazar günü Pekin'le başlayacak ziyaretin, Moskova ve Belçika ile devam edeceğini, ziyaretin hızlı ve yoğun bir şekilde geçeceğini belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir