• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
AFAD`dan dağda kurtarma tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından görevli personele yönelik Hasankeyf ilçe kırsalında doğada arama-kurtarma tatbikatı yapıldı.

112 sağlık personeli, UMKE ve AFAD personellerine yönelik doğada yürüyüş teknikleri, hasta taşıma teknikleri, triaj, afet psikolojisi, doğada arama-kurtarma hakkında eğitim verildi.

AFAD Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 125 personele uygulamalı eğitimlerin verildiği belirterek, "Batman İl Sağlık Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durumlarda Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde 5'inci Bölge UMKE Eğitim kampı ilimiz Hasankeyf ilçesinde kuruldu. Batman AFAD ve Diyarbakır AFAD'ın yanı sıra Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinden de toplamda 125 UMKE personeli katılım sağlamıştır." denildi.

Günler süren tatbikatın gerçeği aratmadığı aktarılan açıklamada, "3 günlük kamp programında doğada yürüyüş teknikleri, hasta taşıma teknikleri, triaj, afet psikolojisi ve doğada arama kurtarma gibi konularda teorik ve pratik eğitimlere yer verilmiştir. Kamp programının sonunda katılımcı kurumlar tarafından doğada arama kurtarma ve sıkışmalı trafik kazası konulu ortak bir tatbikat başarıyla gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir