• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
65 ülkede aynı anda Filistin için basın açıklaması yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'e Geri Dönüş Platformu, "Büyük Felaket Günü Nekbe"nin yıl dönümü dolayısıyla 13 Mayıs'ta yaklaşık 65 ülkede aynı anda Filistin'e destek amaçlı basın açıklaması düzenleneceğini belirtti.

Filistin'e Geri Dönüş Platformu Sekreteryası Adına açıklama yapan Mehmet Şahin, her yıl olduğu gibi bu yıl da "15 Mayıs Büyük Felaket Günü Nekbe"nin Filistinliler ve Filistin davasına gönül veren dünya genelindeki aktivistler tarafından çeşitli etkinliklerle gündeme getirileceğini belirtti.

Nekbe'nin, 70 yıl önce siyonist işgal rejiminin kuruluşuyla başlamış büyük bir trajedinin ve terör rejimi tarafından öldürülen, işkence gören, hakları gasp edilen ve yurtlarından çıkarılan Filistinlilerin vatanlarına geri dönme mücadelesinin adı olduğunu ifade eden Şahin, Filistinlilerin her yıl 15 Mayıs'ta ortaya koydukları eylem ve kararlılıkla artık Nekbe Günü'nün kendileri için değil, işgalci rejim için büyük felaket olacağını gösterdiklerini vurguladı.

Şahin, "Amerika başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak ilan etmesi ve Nekbe Günü'ne denk gelen 14 Mayıs'ta elçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklaması, bu yılki Nekbe eylemlerini çok daha önemli hale getirmiştir. Bu gelişmeler karşısında Filistin direniş grupları, bu yılki Nekbe Günü için işgal edilmiş topraklara doğru büyük yürüyüş çağrısı yaptı. Ve neticesinde binlerce Filistinli yaklaşık 6 haftadır Gazze sınırında Siyonistlerle çatışma halindedir. Şu ana kadar binlerce yaralı ve 50'nin üzerinde şehit verilmiştir." dedi.

15 Mayıs'ta bu çatışmaların zirveye çıkacağı ve on binlerce Filistinlinin ölüm pahasına sınırlara yürüyeceğini aşikar olduğuna işaret eden Şahin, "Bizler de Türkiyeli Müslümanlar olarak, Filistinli kardeşlerimize destek olmak amacıyla Fatih Saraçhane Parkı'nda, 13 Mayıs Pazar günü saat 14.00'da başlayacak resim sergisi ve basın açıklaması yapacağız. Yapacağımız bu eylemin benzeri yaklaşık 65 ülkede aynı anda gerçekleşecek ve Gazze sınırında Uluslararası Filistin'e Geri Dönüş Platformu tarafından kurulacak dev bir çadır ve ekranla Filistinli kardeşlerimize gösterilecektir. Platformumuzda yer alan almayan tüm İslami camiaları, Filistin dostu STK'ları ve insanları, yapacağımız bu eyleme destek olmaya çağırıyoruz. Gayret bizden, zafer Allah'tandır." diye belirtti. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir