• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Adıyaman İl Müftüsü emekliliğe ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başka bir göreve atanmak üzere Adıyaman Müftülüğü görevinden alınan Mehmet Ali Öztürkçü, emekliliğe ayrıldığını açıkladı.

Adıyaman Müftülüğü tarafından düzenlenen bir programsa helallik dileyerek görevinden ayrılan Öztürkçü, dünyanın ve makamların geçici olduğunu söyledi. "Esas olan bu kubbe de hoş bir seda bırakarak güzel bir şekilde yâd edilmektir." diyen Öztürkçü daha şunları söyledi:

"1981 yılında Yüksekova'da müftülük görevine başladığım da evinde 5 yıl boyunca kaldığım bir arkadaşımın ölüm haberini bugün aldım. Dedim ki gerçekten bu dünya faniymiş. Zenginlik deseniz, güzellik deseniz vardı ama bunlar onun bu hayatta ebedi kalmasına yetmedi. Bu dünya hiçbir şekilde baki değildir. Gelen gidecek. Görevler değişecek, makamlar değişecek. Ama kubbede kalan yalnız hoş bir seda olacak. Dünyanın neresinde olursak olalım kalben beraberiz. Dünyamızı da değiştirsek ruhumuza okunan bir Fatiha ile inşallah yine beraber olacağız. Memur olduğum için buradaki görevim bir şekilde bittiği için aranızdan ayrılmak durumunda kalacağım. Doğup büyüdüğüm Van'a yerleşerek ömrümün geri kalan kısmını orada sürdüreceğim." şeklinde konuştu.

Salondaki misafirlerden helallik dileyen Öztürkçü'ye il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri tarafından plaket hediye edildi. (Cemil Özdaş - İLKHA)   












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir