• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Ahlaksız programlara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin son dönemlerde düzenlediği konser, bale ve festivaller büyük bir tepkiyle karşılandı. Neredeyse çıplak sayılacak şekilde dans gruplarının sahneye çıkarılması ve kızlı erkekli gayri ahlaki gösteriler kamuoyunda büyük bir rahatsızlık uyandırdı.

Toplumun dini ve ahlaki değerlerinin hiçe sayıldığı bu tür programlara tepki gösteren vatandaşlar, ahlaksız görüntülere sahne olan bu tür programların annesinin başörtüsüne el uzatıldığı için şehit edilen Antepli Şehitkamil'in kemiklerini sızlattığını söylediler.

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Gaziantep Opera ve Bale Festivali' dün Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Festivalde öne çıkan ise sahnelenen gayri ahlaki görüntüler oldu. Söz konusu programı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in izlemesi ve gayri ahlaki gösteriyi alkışlaması dikkatlerden kaçmadı.

Dün gece "Mersin Devlet Opera ve Balesi" grubunun "Düğün" adlı gayri ahlaki gösteriyi sahnelemesi, görenleri hayrette bıraktı.

Halkın manevi değerleri, inancı, örf ve adetleriyle uyuşmayan konser ve festival türü etkinlikler yerine toplumunun yararına olacak etkinlikler istediklerini belirten vatandaşlar, on bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala böyle bir programın düzenlenmesini ise skandal olarak niteledi.

Belediyenin düzenlediği ahlak dışı programa sosyal medya üzerinden tepki gösteren vatandaşlar, bu toprakların işgal güçlerinden bin bir zahmet ile aylar süren mücadele ile kurtarıldığına dikkat çekerek, Şehitkâmil ve Şahinbey'in diyarı olan Gaziantep'te böyle bir programın düzenlenmesinin bu toplumun değerlerine aykırı olduğunu belirttiler.

Söz konusu programa sosyal medya üzerinden tepki gösteren Ömer Kılınç adlı vatandaş, "Başkanım Şehitkâmil'in kemiklerinin sızlaması arşı alayı inletti duydunuz mu?" diye sordu.

Ayrıca bazı vatandaşlar, söz konusu programın görüntülerini kendi sosyal medya hesabında paylaşan Şahin'e yorumlarda bulunarak tepki gösterdi.

İbrahim Halil Akbalık da, "Şehitkâmil'in annesi eğer görseydi bu ahvali her dem feryad-u fiğan ederdi. Şehitkâmil'in annesinin kemikleri sızladı." yorumunda bulunurken, Ömer Faruk Çetin de, "Gidemedik çok şey kaybettik. Opera, bale bizim ailecek hatta memleketçe kültürümüz. Sayın başkanım, biz Ak Parti'den eski Osmanlı'yı istiyoruz, Osmanlı geleneklerini, adetlerini Osmanlı'nın yönetim şeklini bekliyoruz. Bunları CHP'de yapar." yorumunda bulundu.

Ayhan Yağlı ve Murat isimli vatandaşlar da, "Ata sanatımız tabi sahip çıkmak lazım. Rezillik ne zaman sanat oldu?" yorumunda bulundular.

Hatırlanacağı üzere, daha önce belediye tarafından düzenlenen bu tür etkinlikler yine Gazianteplilerin tepkisine yol açmıştı. Ancak buna rağmen belediyenin bütün tepkilere rağmen ısrarla bu programları düzenlemesi ise dikkat çekiyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir