• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2284.383
  • ...
"Kudüs`e hâkim olan dünyaya hâkim olur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs, Mescid-i Aksâ ve Osmanlı Devleti'nin bölgeye vakfettiği tarihi ve kültürel mirası korumak ve bu mirasın önemi konusunda insanları bilinçlendirmek amacıyla kurulan Mirasımız Derneği Basın Birimi Sorumlusu Halis Mutlu, ABD'nin Tel-Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını İLKHA'ya değerlendirdi.

Mutlu "Kim dünyaya hükmetmek istiyorsa, kim dünya nizamını el altında tutmak istiyorsa öncelikli olarak hedefine Kudüs'ü koymuş ve Kudüs üzerinden bir güç devşirmeye başlamıştır. Peygamber Efendimiz bir hadisinde 'Yeryüzüne dört kişi hâkim oldu. İkisi mümin diğer ikisi kâfir' diye! Müminler, Hazreti Zülkarneyn ve Hazreti Süleyman, kâfirler Babil kralı Bühtünnasr ve Nemrut." dedi.

"Kudüs kimin elindeyse dünyaya o yön veriyor"

Mutlu, Kudüs'e hâkim olanların dünyaya da hâkim olduklarını söyleyerek,  Kudüs'ün tarihi sürecini şu şekilde anlattı: "Bühtünnasr Babil'den geliyor ve Hazreti Süleyman'ın devletini yıkıp yeryüzüne hâkim oluyor. Daha sonra Kudüs'ün 637 yılında Hazreti Ömer tarafından fethedilmesiyle yeryüzüne Müslümanlar hâkim oluyor. 1099 yılında haçlıların Kudüs'ü işgal etmesiyle 88 yıl boyunca yeryüzüne haçlılar hâkim oluyor. Sonrasında şarkın sultanı Selahaddin'in Kudüs'ü fethetmesiyle Müslümanlar yeniden dünyaya nizam vermeye başlıyorlar. Osmanlı ile birlikte bu durum zirveye ulaşıyor. Ta ki 1917 yılına kadar bu şekilde devam ediyor. 1917'de İngilizlerin Kudüs'ü işgaliyle dünya nizamına yön verme İngilizlere geçiyor. Bu durum 1967 yılına kadar devam ediyor. 1967 yılından günümüze kadar da siyonistlerin hegemonyası söz konusu oluyor ve dünyada söz sahibi oluyorlar. Kudüs Müslüman ya da gayrimüslim fark etmeksizin kimin elindeyse dünyaya o yön veriyor."

"Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı bağrında bulunduran Kudüs'ü unuttu"

Mescid-i Aksa'nın Müslümanların üçüncü haremi olduğunu, Allah'u Teâla'nın İsrâ suresinde bahsettiği şekilde "Etrafı bereketli kılınan" ve isminin Allah-u Teâla tarafından verilen bir mekân olduğunu hatırlatan Mutlu "Ne yazık ki son dönemlerde Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı bağrında bulunduran Kudüs'e kör ve sağır kaldılar, Kudüs'ü unuttular. Bugün Müslümanlar unutulmuşluğun verdiği ıstırabı yaşıyorlar. Bugün Müslümanlar bölük pörçükse, darmadağınıksa, yetmiş iki buçuk fırkaya ayrılmışsa Kudüs'e kör ve sağır oldukları içindir." dedi.

Mutlu "Tıpkı bütün peygamberlerin miraç hadisesinde Peygamberimizin arkasında saf tuttukları gibi, Müslümanlar Mescid-i Aksa'da saf oldukları an yeryüzünde tekrar hâkimiyetleri söz konusu olacak. Müslümanlar Mescid-i Aksa'nın hizmetkârları oldukları an, tekrardan birlik olmanın, ümmet olmanın şuuruyla ayağa kalkacaklar ve yeryüzüne tekrar hâkim olacaklar." diye konuştu.

Haçlıların tüm seferlerinde hedefine Kudüs'ü koyduklarını söyleyen Mutlu "Bunun sorgulanması lazım! Yani haçlılar niye Kudüs'ü hedeflerini almışlar. Kudüs merkezinde bir imparatorluk gücü devşirmeye kalkışmışlar." dedi.                                                                                                                                                                                   

"Müslümanlar Kudüs'ün siyasi yönünü unuttukları gibi dini anlamını da unutmuşlar"

Resulullah Aleyhisselatu Vesselamın hadislerde "Oraya gidin, orada namaz kılın! Eğer gidemezseniz kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı gönderin!" dediğini hatırlatan Mutlu "Bu anlamda Kudüs'ün varlığı ve içerisinde Mescid-i Aksa'yı barındırıyor olması Müslümanlar için apayrı bir değer ve anlam ifade ediyor. Bizim Kudüs'te cem olmamızı, bir araya gelmemizi istemeyen Yahudi, Hıristiyan ve türlü türlü milletler diyorlar ki 'Müslümanlar Kudüs'te bir araya gelseler ümmet şuuruyla yeniden ayağa kalkacak ve yeryüzüne onlar hâkim olacaktır. Bunun için de Müslümanların Kudüs'te bir araya gelmesini önlemek için ellerinden geleni yapıyorlar." şeklinde konuştu.

Amerika'da yapılan seçimlerde Kudüs'ün siyonist işgalcilerin başkenti yapılması vaadine de atıfta bulunan Mutlu "Amerika'da yapılan seçimlerde Hillary Clinton ve Trump yarışıyordu. Clinton 'Eğer başkan seçilirsem Kudüs'ü israilin başkenti ilan edeceğim.' demişti. Trump başkan seçildi ve Kudüs'ü israilin başkenti ilan etti. Amerika nerede, Kudüs nerede! Bunu Müslümanlar kendilerine sordu mu acaba? Hillary Clinton neden başkan seçileceği zaman Kudüs'ü israilin başkenti ilan edeceğini söylüyor? Clinton vaatte bulunuyor ama başkan seçilen Trump Kudüs'ü başkent olarak tanıdığına dair imzayı atıyor. Bunun bile Müslümanları zihninde bir karşılığı olması lazım. Maalesef bunu bile sorgulamadık." dedi.

"Müslümanlar eylem yapmak için geç kaldı"

Mutlu "İşte önümüzde 14 Mayıs geliyor, 14 Mayıs israilin kuruluş yıl dönümü. Filistinli Müslümanların Nekbe olayı olarak adlandırdıkları, kendi öz topraklarında sürgün yaşadıkları gün! Amerika, büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacak. Birleşmiş Milletlerde bile bu kabul edilmezken, ne yazık ki Amerika'nın bu kararını siyonist belediye başkanı büyükelçiliğin yön levhalarını asarak görmezden gelmiştir. Ne yazık ki Müslümanlar bu konuda ortaya bir eylem, bir irade koyma konusunda geride kalmışlardır." ifadelerine yer verdi.

"Müslümanlar Kudüs'ü ziyaret etmeyi turistik gezi gibi görüyorlar"

Hazreti Âdem'den başlayarak Hazreti Süleyman, Hazreti Davut, Hazreti İsa ve en son peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) olmak üzere, daha sonra gelen bütün sultanlar ve halifelerin Kudüs'ü İslam kimliği ile muhafaza ettiklerini belirten Mutlu "Bugün Kudüs'ün hangi taşını toprağını elleseniz bir peygambere, bir sultana ait izler vardır. Bugünkü surları bile Kanuni Sultan Süleyman tarafından onarılmış. Eyyubi eserleri, Memluk eserleri, Sultan Selahaddin'in bıraktığı eserler var orada. Her karışı İslam'ın ruhunu en nadide eserlerle yansıtıyor. Ama ne yazık ki Müslümanlar sıradan bir turistik gezi gibi Kudüs'ü gördükleri zaman, bunun bir karşılığı olmuyor ve İsrail'in işine geliyor. Çünkü İsrail benim olana siz turist olarak geliyorsunuz diyor."

"Kudüs'te 350 bin Müslüman kimliksiz yaşıyor"

Müslümanlar Kudüs'e Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) tarif ettiği şekilde, orada namaz kılın mantığı ile gitmeliler diyen Mutlu "Eğer gidemiyorlarsa oradaki ihtiyaçların karşılanması noktasında kandil yağı olma babında maddi imkânlarını seferber etmek zorundalar. Çünkü Kudüs'te 350 bin Müslüman var ve bu Müslümanlar kimliksiz! Kendilerini hala Osmanlı olarak tanımlıyorlar. Herhangi bir devletin vatandaşı değiller. israil onlara kimlik vermek istiyor, gelin benim vatandaşım olun diye! Fakat onlar 'Eğer biz bunu kabul edersek israilin varlığını kabul etmiş oluruz.' diyerek reddediyorlar.

Müslümanlar zor şartlar altında yaşıyorlar. Çünkü Kudüs çok pahalı bir şehir. İşte bilinçli olarak her şeyi pahalı satıyorlar. Müslümanların yaşama şansı olmasın diye! Peki, sonucunda ne oluyor? Müslümanlar hakikaten evlerini geçindirme noktasında, aile bireylerinin iaşesini temin etme noktasında ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Buna rağmen Kudüs'ün en ufak bir saldırıya uğraması halinde canlarını ortaya koyabiliyorlar." dedi.

Kudüs'te bulunan 350 bin Müslümanın, hem canlarıyla hem mallarıyla Kudüs'ü korumak için uğraştığını belirten Mutlu "Ben buradan Müslümanlara sesleniyorum. Ey Müslüman! Aksa için canlarından, mallarından olan Müslümanlar için siz ne yapıyorsunuz? Siz bir şey yapmak zorunda hissetmiyor musunuz kendinizi?" diyerek konuştu.

Son olarak Ramazan'ın manevi kuşatıcılığı altında, Ramazan'ın manevi iklimi ile Kudüs'e gidilmesi gerektiğini söyleyen Mutlu "Kudüs'ü bu ramazan farklı bir şekilde yüreklerimizde canlandıralım ve Kudüs için bir şeyler yapalım. Kudüs hepten elimizden giderse orada Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün korunması noktasında mücadele eden Müslümanları yitirirsek o zaman darmadağın olacağız." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir