• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Aşırı yağış sele dönüştü ilçe merkezi sular altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde cuma namazının ardından başlayan ve yaşamı olumsuz etkileyen sağanak, kısa sürede ilçe merkezinde sele dönüştü. Birçok cadde ve sokak göle dönerken, yüzlerce ev, iş yeri ve araçlar sular altında kaldı.

Selden nedeniyle mahsur kalan bazı yaşlılar ise çevredeki esnaflar tarafından taşınarak karşıya geçirildikleri görüldü. Altyapı yetersizliğinden dolayı bazı iş yerleri sular altında kaldığından yakınan esnaf, yetkililere çağrıda bulunarak, altyapı yetersizliğine bir an önce bir çözüm bulunmasını istediler.

İtfaiye ekipleri ise suların tahliyesi için çalıştıkları görülürken, selde şimdiye kadar can kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

"Bir anda yağan yağmurun sele dönüşmesiyle şok olduk"

Oluşan sel nedeniyle şok geçirdiğini söyleyen İbrahim Karadağ, "Daha önce böyle bir yağışın geldiğini görmedim. Bir anda yağan yağmurun sele dönüşmesiyle şok olduk! Allah yardımcımız olsun." dedi.

Vatandaşlardan Hacı Ali Tan ise ömründe ilk defa böyle bir sel ile karşılaştığını belirterek, "70 yaşındayım ilk defa böyle bir şey görüyorum. Tabi Allah'ın emriyle yağıyor bu da Allah'ın afetlerinden biridir." diye konuştu.

"Yağmurun bundan sonra ekinlere faydası yok, zararı"

Bunun ilahi bir rahmet olduğunu belirten Hacı Mehmet Güngür de "Allah ne dilese onu yapar Rabbim hayırlara vesile kılsın. Bu ay içerisinde 20 yıldır yağan yağmur bugün ki yağmur kadar yağmamış 20 yılın yağmurunun yağdığını diyebilirim. Bu yağmurun bundan sonra ekinlere faydası yok, zararı var."

Kapıcı olduğunu söyleyen Aldülkadir Burak ise sel nedeniyle mahsur kaldığını söyledi. Emin Karakulak da "Şimdiye Kızıltepe tarihinde böyle bir sel oluşmadı. Çarşı merkezini sel bastı, sanki Fırat Nehri akıyor. Allah'ın rahmeti olan yağış halen devam ediyor." dedi.

İbrahim Korkmaz da şöyle konuştu: "İş icabı köyden Kızıltepe'ye geldik sele rastladık dün gece de yağmur yağdı ama bu kadar şiddetli değildi Kızıltepe hemen hemen hepsi selden dolayı sular altında kaldı ömründe böyle bir yağmurun yağdığını görmedim."

Traş olmak için berbere geldiğini söyleyen vatandaşlardan Ata Öncü, oluşan sel nedeniyle dükkânda mahsur kaldığını söyledi.

"Dükkânlar sular altında kaldı büyük bir zarara uğradık"

Esnaflardan Hacı Ali Ablay, "Bütün dükkânlar sular altında kaldı büyük bir zarara uğradık. Gördüğünüz gibi alt yapı yetersiz! Yetkililerden ricada bulunuyoruz bir an önce altyapı için bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Yaşlılar selden dolayı geçemiyor bizde onları taşıyarak karşı tarafa geçiriyoruz." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)
























































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir