• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
‘Diyarbakırlılar misafirine evini, gönlünü açan insanlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Çanakkale'den Diyarbakır'a gelen 100 öğrenci, kentin tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi, öğrenciler Diyarbakır'a hayran kaldı. Öğrencilerden Nisa Taşkıran, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın çok güzel bir şehir olduğunu söyledi. Diyarbakır'ın huzurlu bir kent olduğuna işaret eden Taşkıran, "Buraya gelmek çok güzel. Gelirken çıkan bazı haberlerden dolayı endişemiz vardı. Ama geldiğimizde annemi arayıp, buranın çok güzel bir yer olduğunu söyledim. Bu projeyi yapan herkese teşekkür ediyorum. İnsanlar güzel ve sıcakkanlılar. Buradaki insanları çok sevdim." dedi.

Yavuz Selim Özkan da daha önce Diyarbakır hakkında çok fazla bilgisi bulunmadığını anlatarak, bu proje sayesinde kentle ilgili bilgi sahibi olduklarını belirtti. "Bu proje sayesinde Diyarbakır'ı ve insanlarını tanıdık. Diyarbakır çok tarihi zenginliği olan, insanlarının iyi ve hoş olduğu bir yer." diyen Özkan, kente gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çanakkale Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Akbaş, öğrencilerle ilk kez Diyarbakır'a geldiklerini söyledi. Akbaş, Çanakkale'de de proje ile 2 bin 227 Diyarbakırlı öğrenciyi ağırladıklarını anlatarak, bu sayede büyük bir kaynaşma olduğunu vurguladı. Diyarbakır'ı beğendiklerini, Diyarbakırlıları çok samimi, içten, misafirperver bulduğunu aktaran Akbaş, "Misafirine evine, gönlünü açan insanlarımız. Sosyal dokusuyla, güvenlik boyutuyla batıdaki bir ilden farkı yok. Artı değeri de var. İnsanlar güler yüzlü ve samimi. İnsanlar ciddi anlamda bizi bağrına bastı." diye konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir