• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
CHP Milletvekili Erdem hakkındaki iddianame
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Özel Soruşturma Bürosu, FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe girişiminde kullandığı yasa dışı ses kayıtlarını servis ettirdiği dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni CHP Milletvekili Eren Erdem hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, söz konusu soruşturmanın savcılıkça yapılan 3 ihbar sonucunda başlatıldığı ve ardından hepsinin tek dosyada toplandığı belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Karşı gazetesine yönelik soruşturmada ifadesi alınan "gizli tanık Ayçiçeği" hakkında milletvekili Erdem'in açıklama yaptığı ve bu açıklamaların kapatılan Zaman Gazetesi ve Aktif haber sitesinde yayınlanması üzerine suç duyurusunda bulunulduğu ifade edilen iddianamede, aynı şekilde milletvekili Erdem'in gizli tanığı ikinci kez deşifre ettiği ve bunun üzerinde de yeniden savcılıkça suç duyurusu yapıldığı anlatıldı.

Savcılığın Karşı gazetesine yönelik gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan Eren Erdem, şüpheli Turan Ababey ve arkadaşlarına ilişkin suç duyurusunda bulunması üzerine soruşturmanın başlatıldığına vurgu yapılan iddianamede, tek şüpheli olarak yer alan Eren Erdem'in ''silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'', ''gizli tanığı deşifre etmek'' ve ''soruşturmanın gizliliğini ihlal'' suçundan 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

Şüphelilerin elde ettikleri dokümanların FETÖ'den yargılanan eski emniyet müdürü Yakup Saygılı'dan aldıkları ve bu dokümanları Eren Erdem'e ilettiği belirtilen iddianamede, Erdem`in gazetenin sahibi Turan Ababey'e zaman zaman ''Elimde Erdoğan'ı düşürecek belgeler var. Yayınlamamız halinde TUSKON ve cemaatten para alabiliriz.'' şeklinde söylemlerde bulunduğu öne sürüldü.

İddianamede, gazetenin, örgüt tarafından satın alınması için teklif götürüldüğü, bu teklifin FETÖ firarileri Ekrem Dumanlı, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı eski başkanı firari Mustafa Yeşil ile FETÖ çatı davası ile Tahşiyecilere kumpas davasının sanığı kapatılan STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya iletildiği anlatıldı.

FETÖ tarafından Erdem'e ulaştırılan birçok yasa dışı kayıt ve dokümanın gazetede yayınlandığı belirtilen iddianamede, Erdem`in FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda hareket ettiği, basın ve yayın organlarını kullanarak kamuoyu algısı oluşturmaya, böylece hükümeti görevini yapamaz hale getirmeye çalıştığı ifade edildi.

Başsavcılıkça onaylanan iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir