• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...
Ömrünü engelli oğluna adadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta 40 yaşındaki Tekmile İbiş, ömrünü adadığı zihinsel ve bedensel engelli oğluna 18 yıldır bir bebek gibi bakıyor.

İbiş, doğuştan zihinsel ve bedensel engelli 18 yaşındaki İbrahim'i bir an olsun yalnız bırakmıyor. Sadece "anne" diyebilen oğluyla göz temasıyla iletişim kurabilen İbiş, evladının tedavisi için sık sık Ankara, İstanbul, Antalya ve Kayseri'deki hastanelere gitmek zorunda kalıyor.

Otobüsle yolculuk yapmakta zorlanan oğlu için 5 yıl önce araç kullanmayı öğrenip ehliyet alan İbiş, İbrahim'in rahatsızlığı nedeniyle yakınlarının düğün ve cenazesine dahi gidemiyor.

Anne Tekmile İbiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İbrahim'in ilk çocuğu olduğunu belirterek, "Tek yumurta ikizi, diğeri doğmadan ölüyor, İbrahim'in beyinde küçük bir hasar bırakıyor. İbrahim'in hastalığını 6 aylıkken fark ettik. 2,5 yaşına kadar İbrahim çok iyiydi daha sonra nöbet geçirmeye başladı." dedi.

Tedavi için 10 yıldır Kayseri'ye gidip geldiklerini anlatan İbiş, "Sürekli yattığı için omurgasında kayma yaşandı, skolyoz ameliyatı yaptırdım. İbrahim'e en güzel şekilde bakmaya çalışıyoruz. O bizim evimizin gülü. 16 yaşında bir oğlum, 8 yaşında bir kızım daha var. Onlar da ağabeylerini çok sever ve ilgilenirler." diye konuştu.

"O mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz"

İbrahim'in küçük çocuk gibi ilgi istediğine değinen İbiş, şöyle devam etti:

"Karnını doyur, altını değiştir, kaldır, gazını çıkart, haliyle sıkılıyor evde, dışarı götürüp gezdiriyoruz. Rahatsızlıkları oluyor, bünyesi zayıf olduğu için çok çabuk hastalanıyor, onun için temizliğine çok dikkat ediyorum. İbrahim'e diğer çocuklarımın iki katı ilgi gösteriyorum. İbrahim'in fizik tedavisini yaptırıyorum. Dışarı çıkarıp gezdiriyorum. Bizim sosyal hayatımız İbrahim. Yedir, içir, kaldır. O mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. İbrahim hasta olduğu zaman dünya kararıyor, başımıza geçiyor. Sosyal hayatımız yok, düğün, bayram, cenaze, dışarı çıkamıyoruz. Dışarıda bir saat en fazla iki saat kalıyoruz."

İbiş, eşinin özel bir şirkette çalıştığını, bu nedenle İbrahim ile daha çok kendisinin ilgilenmek durumunda kaldığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden İbiş, "Bizlere çok güzel fırsatlar verdi. Önceden ilaçlarını alamıyorduk, tedavisini istediğimiz hastanede yaptıramıyorduk. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bizim kimseden beklentimiz yok, İbrahim'in tedavisini yaptırıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir