• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
"Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam`ındır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist ABD'nin, siyonistlerin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı ve "büyük felaket" olarak adlandırılan Nakba'nın 70'nci yılı ile Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de aralarında bulunduğu 300 Fransız'ın, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki küstah bildirisi Gaziantep'te tel'in edildi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı yetkilileri ve milletvekili adayları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açıklama esnasında vatandaşlar sık sık tekbirler getirip, "Kahrolsun israil", "Kudüs Bizim Canımız" ve "Oluk Oluk Kan Aksa, Kurtulacak Mescid-i Aksa" sloganları attı.

Cuma namazı sonrası Ulu Camii avlusunda yapılan kitlesel basın açıklamasını İHH Gaziantep Şube Başkanı Engin Erbatan okudu. Erbatan, kim hangi kararı alırsa alsın, Kudüs'ün İslam'ın ve Müslümanların olduğunu belirterek, Kudüs'ün sahipsiz olmadığını söyledi.

Erbatan, "ABD'nin israil Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına tepki göstermek, Filistinli kardeşlerimizin düzenlediği Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek vermek, Büyük Felaket olarak adlandırılan Nakba'nın 70. yılını protesto etmek ve Fransa'da Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim hakkında yayımlanan o hadsiz bildiriyi lanetlemek için bütün kardeşlerimizle meydanlardayız." dedi.

15 Mayıs günü "büyük felaket" olarak adlandırılan Nakba'nın 70'nci yıl dönümü olduğunu hatırlatan Erbatan, şunları söyledi:

"70 yıldan beri siyonist israil, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam ediyor. Sözde israil devleti ve askerleri bu kirli postallarla Kıble Camii'nin içinde adeta terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırarak camideki Kur'an-ı Kerim'leri yerlere atıp ve üstlerine basarak hukuksuzluğa hız kesmeden devam etmektedir. Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları ve malları gasp edilen Filistinliler, İsrail zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar."

Filistinlilerin kadınlarıyla ve çocuklarıyla son bir aydır 'Büyük Dönüş Yürüyüşü' gerçekleştirdiklerini ve olayların başlangıcından bugüne kadar işgalci siyonist çetelerin kurşunlarıyla 48 kişinin şehit edildiğini ve 8 binin üzerinde de kişinin yaralandığını belirtti.

"Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs İslam'ındır ve Kudüs bizimdir, sahipsiz değildir" diyen Erbatan, "İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin, 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan siyonist israil işgali altındadır ve siyonist israil devleti Kudüs'ü hukuksuz bir şekilde bütün uluslararası anlaşmalara aykırı olarak başkent yapmak istemektedir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra tüm Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi de ilk kıblemize Peygamber Efendimizin İsra yürüyüşüne çıktığı, çevresi mübarek kılınan, peygamberler mirası bu beldeye sahip çıkma zamanıdır. Mekke ve Medine Müslümanlar için ne kadar kutsalsa, Mescid-i Aksa ve çevresi de o kadar kutsaldır. Çünkü bu belde Allah'ın ayetlerinden ve peygamberlerimizden de izler taşımaktadır.  İşgalci israil ve taşeronları kutsallarımızı çiğniyor, değerlerimizi ayaklar altına alıyor, insanlığı katlediyor. Kutsallarımız çiğnenirken, değerlerimiz ayaklar altına alınırken ve kardeşlerimiz katledilirken hiçbir şey yapmadan yerimizde durmak ve seyretmek Müslümanlara yakışmaz. Müslüman zalim karşısında eğilmez, zillet içinde yaşamaktansa izzet içinde ölmeyi tercih eder." ifadelerini kullandı.

Erbatan, "Filistinli kardeşlerimizin bu kutlu yürüyüşünü maddi ve manevi destekliyor, Rabbimizden bu mücadeleyi muvaffak kılmasını niyaz ediyoruz. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de de 'eğer inanıyorsanız galip gelecek sizsiniz' ve 'yeryüzüne benim salih kullarım varis olacaktır' diye buyuruyor. Bizler de bu kitaba iman etmiş Müslümanlar olarak bir gün bu çekilen sıkıntıların ardından İslam'ın tüm dünyada hakim olacağına, özgür Kudüs'te Mescid-i Aksa'da toplu halde namaz kılacağımıza, zalimlerin korkulu rüyası olacağımıza iman ediyoruz. Bu uğurda malımızla canımızla mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Ey Netanyahu, Ey Trump, Ey Putin, Ey Esed, Ey Sisi ve ey zalimler! Şunu iyi bilin ki geçmişte Firavun, Nemrut, Ebrehe nasıl helak olduysa sizin de saltanatınız son bulacak ve cehenneme sürüleceksiniz ve diri diri toprağa gömdüğünüz çocukların hesabını vereceksiniz" diyen Erbatan, "Bugün burada ve tüm Türkiye'de Kudüs dostlarıyla birlikte ABD'nin ve İsrail'in bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin de aralarında bulunduğu 300 Fransız'ın, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki küstah bildirisini de kınayan Erbatan, söz konusu bildirinin hadsiz bir tavır olduğunu ve bu durumu en ağır bir şekilde lanetlediklerini belirtti.

Merkezi İstanbul'da bulunan Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) yetkililerinden Jamal Al Gulak da, basın açıklamasını Arapça okudu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir