• DOLAR 32.581
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2426.871
  • ...
ABD`nin Kudüs kararı ve Fransa`nın hadsiz bildirisi Bitlis`te telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te Medeniyet Platformunun öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, ABD'nin siyonist büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin başını çektiği 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisini düzenledikleri basın açıklamasıyla telin ettiler.

Cuma namazı çıkışında Merkez Ulu Camii önünde sağanak yağışa rağmen toplanan kalabalık, sık sık tekbir getirdi.

STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Bitlis Medeniyet Platformu Dönem Sözcü Yardımcısı Cihat Veysel Aki, 15 Mayıs'ın Büyük Felaket Nakba'nın 70'nci yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Aki, 70 yıldan bu yana siyonist rejimin, Müslümanları kışkırtmak amacıyla Mescid-i Aksa etrafında yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam ettiğini belirterek, "İsrail ve askerleri, kirli postallarla Kıble Camii'nin içinde terör estirip ibadet eden insanlara gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle saldırarak, camide bulunan Kur'an-ı Kerimleri yerlere atıp üstlerine basarak hukuksuzluğa hız kesmeden devam etmektedir. Filistin'e, Gazze'ye uygulanan abluka ve ambargo her geçen gün ağırlaşmaktadır. 70 yıldır hakları, toprakları, vatanları, canları, malları gasp edilen Filistinliler; israil zulmü altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar." dedi.

Filistinlilerin Büyük Dönüş Yürüyüşünü maddi ve manevi olarak desteklediklerinin altını çizen Aki, bütün dünya Müslümanlarını Kudüs'e ve İslam'ın değerlerine sahip çıkmaya, emperyalistlere karşı seslerini yükseltmeye davet etti.

Emperyalistlerin ve onların uşaklarının başaramayacaklarını vurgulayan Aki, "Filistinli kardeşlerimizin bu kutlu yürüyüşünü maddi ve manevi destekliyor, Rabbimizden bu mücadeleyi muvaffak kılmasını niyaz ediyoruz.  Rabbimiz yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de 'İnanıyorsanız galip gelecek sizsiniz.', 'Yeryüzüne benim salih kullarım varis olacaktır.' diye buyuruyor. Bizler bu kitaba iman etmiş Müslümanlar olarak, bir gün bu çekilen sıkıntıların ardından İslam'ın tüm dünyada hâkim olacağına,  özgür Kudüs'te, Mescidi Aksa'da toplu halde namaz kılacağımıza, zalimlerin korkulu rüyası olacağımıza iman ediyoruz. Bu uğurda malımızla, canımızla mücadele edeceğiz. Ey Netanyahu! Ey Trump! Ey Putin! Ey Esed! Ey Sisi! Ey zalimler! Şunu bilin ki geçmişte Firavun, Nemrud, Ebrehe nasıl helak olduysa sizin de saltanatınız son bulacak ve cehenneme sürüleceksiniz. Diri diri toprağa gömdüğünüz çocukların hesabını vereceksiniz. Bugün burada ve tüm Türkiye'de Kudüs dostlarıyla birlikte, ABD'nin ve israilin bu hukuksuz kararına ve uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm Filistin ve Kudüs sevdalıları olarak, bu davayı savunmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye ve İsrail'in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

"Fransa'nın yaptığı bu hadsizliği kabul etmiyoruz"

Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin başını çektiği 300 kişinin bir bildiri hazırlayarak Kur'an-ı Kerim'den bazı ifadelerin çıkarılmasını istemesinin hadsiz bir tavır olduğunu vurgulayan Aki, bu durumu en ağır bir şekilde lanetlediklerini ifade etti.

Fransa'da, Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerime karşı bir iftira kampanyası başlatıldığı ve haddi aşan provakatif teklifler dile getirildiğini hatırlatan Aki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Söz konusu anlayışa sahip bir grup tarafından hadsiz bir tavırla Kuran-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını teklif etme saygısızlığında bulunulmuştur. Bütün Müslümanların istisnasız ortak inancına göre Kur'an-ı Kerim Allah'ın indirdiği son kitaptır. Bu ilahi kelam, hiçbir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir, kıyamete kadar da değişmeyecek ve değiştirilemeyecektir. Kur'an-ı Kerim'e göre inancı ne olursa olsun insan hayatı değerlidir, dokunulmazdır, hatta bir insanın haksız yere öldürülmesi bütün insanların öldürülmesi; bir insanın yaşatılması ise bütün insanlığın yaşatılması gibidir. Bütün bu gerçeklere rağmen münferit ve faili meçhul bir takım olaylar üzerinden algı oluşturarak İslam'a, Müslümanlara ve Kur'an-ı Kerim'e iftira edilmesi akla, ilme, tarihe, hakka, hukuka ve vicdana aykırıdır. Bu önyargılı çaba özellikle son zamanlarda Müslümanların temel hak ve hukukunu tehdit eden İslam düşmanlığına hizmet etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Bütün Müslümanları incitecek bu tür provokatif eylemleri şiddetle kınıyor ve tüm dünya kamuoyunu daha insaflı ve hakkaniyetli olmaya davet ediyoruz." (Şükrü Tontaş-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir