• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
YBO`dan TÜBİTAK bilim fuarı sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Palu'da bir ilk olarak Palu Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) TÜBİTAK destekli bilim fuarı düzenledi.

Perşembe günü saat 10:30'da düzenlenen bilim fuarına; Palu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Palu Belediye Başkanı M. Sait Dağoğlu, Milli Eğitim Müdürü ile okul yöneticileri ve diğer kurum amirleri katıldı. Palu Yatılı Bölge Ortaokulunun spor salonunda TÜBİTAK destekli olarak düzenlenen fuar 2 gün sürecek.

İlçede ilk olan fuara katılımın yoğun olduğu ve 52 proje ile rekor bir başvurunun olduğunu belirten Yatılı Bölge Ortaokul Müdürü Sedat Hekimoğlu, "Palumuz ve okulumuzda bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz TÜBİTAK bilim şenliğine çok yoğun bir katılım var. Sadece bilim şenliği olarak değil görsel sanatlar ve tasarım alanında da öğrencilerimiz birçok ürünü sergileme alanı buldular. Bilime aç olarak yetişen bu yatılı güvercinlerimiz çok güzel eserler ortaya çıkardılar. Normalde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına 10 proje ile çıkabilirdik. Ama rekor başvuru yaptı öğrencilerimiz. Toplamda 52 başvuru oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz." dedi.

Daha sonra sergi alanını gezen Kaymakam Öztürk ve beraberindeki heyet sergilenen ürünler hakkında öğrencilerden uygulamalı bilgi aldılar. Öztürk, öğrencileri tebrik etti. (Murat Polat- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir