• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fransa`daki küstah bildiri telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de aralarında bulunduğu 300 Fransız'ın, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki küstah bildirisi Diyarbakır'da tel'in edildi

Kentteki İslami STK'ların birlikte düzenlediği basın açıklamasında İslam'ın kutsallarına yapılan her türlü saldırıya karşı en güçlü şekilde tepki göstermenin Müslümanlar için bir mükellefiyet olduğu vurgulandı.

Cuma namazı sonrası tarihi Ulu Camii önünde yapılan kitlesel basın açıklamasını STK'lar adına Mehmet Şimşek okudu.

İslam coğrafyasında yaşanan iç çatışmalar ve fikri bölünmüşlüğün İslam düşmanı sömürgecilerin cüretini arttırdığını, yeni katliamlara ve işgallere zemin hazırladığını, yeni pervasızlıklara imza atılmakta olduğunu belirten Şimşek, bir tarafta ABD'nin, diğer tarafta Avrupa'nın öncü sömürgecilerinden Fransa'nın, siyonistlerle iş birliği içerisinde yeni saldırılar düzenlediğini belirtti.

Emperyalist ABD'nin başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıması ve işgal topraklarındaki sözüm ona elçiliklerini 14 Mayıs'ta Kudüs'e taşıma kararını hatırlatan Şimşek, bu kararın maalesef İslam ülkelerinin güçlü ve etkili tepki göstermemelerinden kaynaklandığını vurguladı.

"Müslümanın kanını akıtan bu zalimlerin sultası ilelebet sürmeyecektir"

Şimşek, "Dünya kamuoyu şunu bilmeli ki hem siyonistler hem de ABD, İslam topraklarında işgalcidir. Ne siyonistlerin varlığı ne de ABD'nin elçilik girişimi meşru değildir. Müslümanların kanını akıtan bu canilerin attığı her işgal girişiminin karşısında olacağımız bilinmelidir. İslam topraklarında hâkim olduklarını düşünen emperyalistler, uzak olmayan bir zamanda büyük bir yanılgı içerisinde olduklarını göreceklerdir. Yeraltı yerüstü zenginliklerimizi sömürmeleri yetmezmiş gibi bir her gün binlerce Müslümanın kanını akıtan bu zalimlerin sultası ilelebet sürmeyecektir. İlahi ve tarihi vesikalar, bunlar gibi zalimlerin ibret veren sonlarıyla doludur. Her şeyden önemlisi de mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim, zalimlerin akıbetlerini anlatırken, müminleri de müjdelemektedir." ifadelerini kullandı.

"Mukaddes topraklarda işgalci olanların her türlü girişimi muhakkak akamete uğrayacaktır"

İslam topraklarının bir gün siyonist ve ABD'den arınacağını söyleyen Şimşek, "14 Mayıs hem ABD için hem de Siyonistler için yeni miat olacaktır, ama bu onların hesabını yaptıkları bir gelecek olmayacaktır. Planları tersyüz eden Rabbimiz, onların akıbetini de öncekilerin akıbetinden farklı kılmayacaktır. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın bulunduğu mukaddes topraklarda işgalci olanların her türlü girişimi muhakkak akamete uğrayacaktır. 'Küfür tek millettir' kaidesince, İslam ve Müslümanlar üzerinde hesapların yapıldığı birçok masanın var olduğunu ve duraksamadan çalıştıklarını biliyoruz." dedi.

Son günlerde bu anlamda Fransa'nın da farklı bir açıdan Kur'an'ı hedef aldığını müşahede ettiklerini ifade eden Şimşek, tarihi katliamlarla dolu Fransa'nın, Kur'an-ı Kerim'e iftiralarda bulunarak tahrif etmeye yeltenmesinin affedilemez bir tutum olduğunu belirtti.

"Fransızların bu tavrının arkasında siyonist aklın rol aldığı şüphe götürmez bir gerçektir"

Şimşek, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Siyonizmin yardakçılığını yapan 300 Fransız'ın yayımladığı Kur'an düşmanlığını izhar eden manifesto, lanetlenecek bir bildiridir. İsrailoğullarından başka tüm insanlığın aşağılandığı, kadınların hakir görüldüğü muharref Tevrat'ta yazılanları görmeyip, iftiralarla Kur'an'a saldırma cüretinde bulunan Fransızların bu tavrının arkasında siyonist aklın rol aldığı şüphe götürmez bir gerçektir. Özelde son 70 yılda Filistin topraklarında işlenen katliamlar, genelde bütün bir İslam coğrafyasındaki sömürgeci barbarlığın ana aktörlerinin insanlık dersi vermeye kalkması, büyük bir aymazlık ve insanlığın aklıyla alay etmektir. Bu ve bunun gibi girişimlerin hedefine ulaşmayacağı muhakkaktır. Lakin İslam ümmetinin bu tür pervasızlıklara göz yumması, tepkisiz kalması da beklenemez. İslam'ın kutsallarına yapılan her türlü saldırıya karşı en güçlü şekilde tepki göstermek Müslümanlar için bir mükellefiyettir.  Bu münasebetle, dinimize ve onun yüce değerlerine karşı yapılan saldırıları lanetlediğimizi belirtmek isteriz. Ne Müslümanın kanı ucuzdur ne de kutsalları hedef alınacak kadar değersizdir. Tarih, zalimlerin attığı her adımı yazacak, zaman ise anı geldiğinde bu yapılanların hesabını soracaktır."

Basın açıklamasına HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Vedat Turgut, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. (Mehmet Çelik, Emrah Deniz- İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir