• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
HÜDA PAR`dan milletvekili aday adaylığına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığına 24 Haziran'daki seçim öncesinde milletvekilliği için aday adaylığı başvuruları son günde de devam etti.

İl ve ilçe merkezlerinden başvurular yapılırken, partinin 81 ilde 600 kişilik aday listesi göstereceği belirtildi.

Aday adaylığı başvurularının son gününde de HÜDA PAR Bitlis İl Teşkilatına gelen birçok kişi başvuruda bulundu. Tatvan ilçesinden Eşref Oran, Bitlis merkezden Şahabettin Subaşı, Abdullah Demir, Cengiz Karakaya, Celal Gül ve Figen Tontaş'ın başvuru dilekçeleri İl Sekreteri Nihat Dalğa tarafından alınarak işleme konuldu. 

"Gerçek adalet ve dürüst siyasetle yola çıkan HÜDA PAR'dan aday olmak istedim"

HÜDA PAR çatısı altında adalet ile halka hizmet yapmak için adaylık başvurusunu yaptığını belirten Eşref Oran, "Bu memleketin bir evladı olarak, bu halka hizmet etmek adına yola çıktım. Gerçekten de bu halkın adil bir hizmete ihtiyacı vardır. Halkımız hizmet istiyor, iş istiyor, aş istiyor. Bu, onların en temel haklarıdır. Fakat bunları isterken adil bir şekilde hizmet yapılmasını istiyor. Bende gerçek anlamda bu halkın inancıyla, değerleriyle, örf ve adetleriyle, gelenek ve görenekleriyle barışık olan; bu halkın çıkarlarını kendi siyasi parti çıkarlarının önüne koyan, gerçek adalet ve dürüst siyasetle yola çıkan HÜDA PAR'dan aday olmak istedim. Rabbim memleketimize ve ülkemize hayırlı etsin." dedi.

"Kadınlar, ancak HÜDA PAR'ın medeniyet programıyla haklarına kavuşabilirler"

Allah'ın kadına verdiği değeri korumak adına aday adaylığına başvurduğunu belirten Figen Tontaş, "Bu toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor, geri kalan yarısını da kadınlar eğitiyor. Toplumun şekillenmesinde kadının rolü büyüktür. Fakat İslami değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılan toplumda, kadına değer verilmeyecek duruma düşürüldüğünü görüyoruz. Eğer bir toplumda kadın bozulursa bütün toplum bozulur. Çünkü nesilleri yetiştiren öğretmen, kadınlardır. Geleceğe yön veren, öğrencileri yetiştiren öğretmen bile kadınlar tarafından yetiştiriliyor." diye konuştu.

"Kadınların hak ettiği değeri kazanması HÜDA PAR ile olabileceğine inanıyorum"

Konuşmasının devamında Tontaş, şunları söyledi: Evet, tarih şahittir ki Peygamberi kucağında emziren ve onları büyütüp, yetiştiren kadınlardır. Başbakanları, cumhurbaşkanları, bilim adamlarını, âlimleri, doktorları, mühendisleri, topluma yön verenleri yetiştiren kadınlardır. Bundan dolayıdır ki şer odakları kadını hedef almış, medeniyet ve çağdaşlık adı altında onu kimliğinden ve iffetinden uzaklaştırma için mücadele ediyor. Bizlerde cenneti annelerin ayaklarının altına seren bir inancın mensupları olarak, kadını hak ettiği annelik şuuruna ulaşmasını sağlamak için adaylığımı koydum. Bunun da ancak ilkelerinden taviz vermeyen HÜDA PAR ile olabileceğine inanıyorum." (Şükrü Tontaş-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir