• DOLAR 32.501
  • EURO 34.605
  • ALTIN 2478.456
  • ...

Türkiye İstatitistik Kurumu'nun (TÜİK) Kırmızı Et Üretim İstatitsikleri I. Çeyrek" verilerine göre toplam kırmızı et üretimi Ocak-Mart 2018 dönemini kapsayan birinci çeyrek döneminde 253 bin 314 ton olarak tahmin edildi.

Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 130 bin 960 ton olarak gerçekleşti.

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 14,8 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 arttı.

Koyun eti üretimi ise bir önceki döneme göre yüzde 3,9 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 44,9 arttı. (İLKHA)