• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
Kavram karmaşası... Yerleşimci mi işgalci mi!?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş / Doğruhaber

1948`den beri Filistin topraklarını resmi olarak işgal eden Siyonist fanatizm işgali sadece askeri yöntemlerle değil çoğunlukla sivil görünümlü eşkıyalar eliyle de sürdürmüştür.

İşgal rejimi israilin adına “yerleşimci” dediği Fanatik Yahudiler, Filistin`e yönelik işgalin genişlemesinde  en önemli sacayaklarından biri oldu.  Müslüman halkın taşınmazlarına el koyan bu haydutlar çetesinin başlarına taktıkları kipaya bakıp bunları sivil sanmak Yahudi fanatizmini ve süreci okuyamamak olur.

Zira sivil görünümlü bu çetenin Filistin`in farklı noktalarında yüzlerce olayda adı geçiyor.

Örneğin Beytüllahim kentinin güneyinde Filistinlilere ait 50 dönümlük özel mülkü bir gasp çetesi gibi ele geçiren bu fanatik kafayı ağlama duvarının önünde ibadet eden dindar Yahudiler saymak siyonizmi bilmemektir.

Dünyanın farklı bölgelerinden gelip Filistin halkının işgal edilmiş topraklarına yerleşen ve silah taşımalarına izin verilen bu devasa çetenin El-Huda Camisi'ni yakmaya çalışması, Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını ateşe vermesi, çiftçilere saldırması, Filistinli küçük çocuklara yönelik ölümlü saldırılarda bulunma eylemleri bu fanatiklerin sivil olmadığının delillerindendir.

Adına her ne kadar yerleşimci denilerek mesele basitleştirilmeye çalışılsa da aslında vak`a, ruh hastası sivil görünümlü işgalcilerin Filistin`de kendisinden başka olan herkesi ve her şeyi öldürmeye endeksli olduklarını gösteriyor. Yurtları olmayan topraklara yerleşen bu işgalciler, elbette önemli ölçüde Müslümanları ve İslami mekânları hedef alıyor… Fakat kiliseler de bu sivil görünümlü işgalcilerden emin değil… Örneğin 2015 yılında Yunan Ortodoks kilise okuluna saldırı düzenleyenler yine adına yerleşimci denilen sivil görünümlü teröristlerdi.

Başka ülkelerden Filistin topraklarına yerleştirilen bu ruh hastası güruhun son hedefi yine Filistinliler oldu. Nablus şehrinin güneyindeki Duma kasabasında Filistinli aileye ait ev bir grup fanatik Yahudi yerleşimci tarafından ateşe verildi.

Bu yöntemi defalarca deneyen çeteler 2015`te bir ev kundaklanması olayında biri bebek 3 Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Şüphesiz haber sitelerinde ve ajanslarda bu devasa çete için kullanılan “yerleşimci” ifadesi sorunludur.

Siyonist terör rejiminin planlarına hizmet eden lakin literatürde ‘sivil` olarak değerlendirilen işgalci Yahudilere yönelik terminoloji hatası behemehâl düzeltilmelidir.

Yerleşimci ifadesinde 2 sorun vardır.

    1 - Bunlar yerleşimci değil gaspçıdır ve Filistin halkının evlerini, bahçelerini gasp etmektedir. Bundan dolayı tanımlama sorunludur

    2 - Bunlar sivil değildir. Her ne kadar askeri bir kamuflaj kullanmasalar da başlarındaki ‘Kipa` suç işlediklerinde onları dokunulmaz kılmaktadır ve silah taşımaların önünde herhangi bir kısıtlayıcı yasa yoktur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir